Felelősségbiztosítás gyógyszerészeknek

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 11:03

A patikusok híresek aprólékos pontosságukról, de ők is emberek, tehát hibázhatnak. Egy rosszul kiadott vagy elkészített gyógyszernek pedig az egészségünk láthatja kárát. A K&H Biztosító augusztus 15-étől a gyógyszertárak számára kínál új, speciális felelősségbiztosítást, amely a gyógyszerész munka közben okozott károk megtérítését vállalja át.

A gyógyszertárak augusztus 15-étől gyógyszertári felelősségbiztosítási záradékkal egészíthetik ki a K&H Vállalkozói Biztosítási illetve K&H Vállalkozói Felelősségbiztosítási szerződésüket.

Ha egy gyógyszertár rendelkezik ilyen típusú biztosítási fedezettel, akkor az alkalmazásában álló gyógyszerész vagy gyógyszertári asszisztens által - a gyógyszertári munkavégzés közben, a foglalkozási szabályok megsértésével, megszegésével - okozott személyi sérüléses károk esetén a Biztosító átvállalja a kártérítés megfizetését a szerződési feltételekben foglaltak szerint. Személyi sérülés lehet a károsult egészségkárosodása, testi sérülése vagy halála.

A biztosítási fedezet kiterjed a magisztrális (gyógyszertárakban összeállított) készítmények hibás elkészítése miatt keletkezett kártérítési kötelezettségekre is.

"Jogszabályok számos szakma - így többek között például az orvosok, ügyvédek vagy az őrző-védő vállalkozások - esetén a tevékenység végzéséhez kötelezően előírják felelősségbiztosítás megkötését. Az ilyen típusú biztosítási szerződés a biztosított munkája, tevékenysége során okozott károkra nyújt fedezetet, azaz a kártérítés megfizetését biztosítási esemény bekövetkezése esetén a biztosító átvállalja." - mondja Kaszab Attila a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jogszabályi előírás az is, hogy egy gyógyszertár nem kaphatja meg a működési engedélyét felelősségbiztosítási szerződés megkötése nélkül. A jogszabály azonban nem határozza meg pontosan, milyen felelősségbiztosítást kell kötnie a patikának. Ezért különösen fontos, hogy az üzemeltető körültekintően járjon el, és olyan biztosítást válasszon, amely kimondottan azokra a károkra nyújt fedezetet, amelyek a gyógyszertárban vásárlókat érhetik.

"Ma Magyarországon a vállalkozások biztosításkötési hajlandóságát elsősorban a hitelfelvétel vagy pályázati forrás elnyeréséhez kötelezően előírt biztosítások mozdítják előre. A K&H vállalati ügyfelei közül a vállalkozások alig 40 százaléka köt felelősségbiztosítást. Ezt az arányt szeretnénk javítani azzal is, hogy a korábbi, speciális területekre - mint például vegyszerhasználat, környezetszennyezés - szóló felelősségbiztosítások körét kiegészítve újabb vállalkozások, a gyógyszertárak számára kínálunk testre szabott biztosítási módozatot." - teszi hozzá Kaszab Attila.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35