13 °C Budapest

Mi rejlik a szervezetedben? - Fény derül a titokra

Pénzcentrum
2007. október 3. 10:00

Egy pénzügyi piacon lévő vállalat minden eszközt megragad annak érdekében, hogy minél nagyobb piaci részesedést szerezzen, illetve minél nagyobb profitra tegyen szert. Sokan rengeteg marketingeszközt alkalmaznak és megpróbálnak minden területen innovatívvá válni, annak érdekében, hogy minél nagyobb ügyfélállományra tegyenek szert. Az ádáz küzdelemben, azonban sokan figyelmen kívül hagynak egy tényezőt, ami pedig a legkönnyebben elérhető minden vállalkozás számára.

Milyen kapcsolat van egy szervezeten beül a munkatársak között és milyen kapcsolat van az ügyfelek között, illetve milyen igényeik vannak az ügyfeleknek? Ezek a kérdések azok, amelyekre, ha választ kapunk, akkor dinamikusan növelhetjük az árbevételünket messze magunk mögött hagyva a versenytársakat. És ezek azok a kérdések, amelyeket már sok vezető feltett magának, és sokan egyáltalán nem-, vagy helytelen választ kaptak rá.

Az ehhez kapcsolódó kutatásról kérdeztük Sági Györgyöt, a Gordio Csoport ügyvezető igazgatóját. A Gordio Csoport kidolgozott egy nemzetközileg elismert hatékony módszert, amellyel a fenti kérdésekre kielégítő válaszokat kaphatunk.

Mi a módszer alapja és hogyan használható ez a gyakorlatban?

A módszer a pszichológia szociometriájára, a szociológia társadalmi tőke koncepciójára, a matematika gráfelméletére és számos szervezetfejlesztési - üzleti kutatásra épül.

Alkalmazását tekintve egy 15 kérdésből álló kérdőív az alap, de lehetséges akár milyen adatbázis elemzése is, pl.: szakmai kapcsolatok elemzése közös publikációk alapján, vagy termékkapcsolatok elemzése.

A dolog újdonsága abban rejlik, hogy nemcsak az egyének (termékek) és a köztük lévő kapcsolatokat tárja fel a módszer, hanem az egész szervezeten belül, vagy üzleti kapcsolatrendszerben - különböző paraméterek alapján - létrehozott egyes csoportokat is vizsgálja. A halmazokon belül speciálisan azonosított közösségeket lehet ez alapján képezni, és a céges, vagy üzleti struktúra több szintje is látható lesz. Minden csoport tovább bontható alcsoportokra, egészen az egyénig, (termékig) és visszafelé: minden egyedi szereplő többféle alcsoport tagjaként, s funkcióban is része az egész rendszernek.

Milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani a biztosítók és a közvetítők számára?

A legnagyobb tapasztalatot a szervezetek informális kapcsolatrendszerének feltérképezésében szereztük, de bármilyen kapcsolattípus hálójának a meghatározása lehetséges. Ami a módszer egyedisége, hogy akár több millió pont közötti kapcsolatrendszer megállapítására képes. (már nyolcmillió üzleti felhasználó kapcsolatrendszerének az elemzését végezték e módszerrel).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Milyen előnyökkel jár egy cég számára a belső kapcsolatok feltárása?

A valódi működés feltárását jelenti. Azonosítjuk
o az információ útját,
o a véleményformálókat,
o a szakmailag legjobbakat,
o a szervezeti informális csoportokat,
o a szervezeti egységek között kapcsolatot teremtő munkatársakat,
o minden munkatársról kapunk egy a többiek által alkotott profilt,
o azt, hogy kiken keresztül lehet leghatékonyabban változásokat elfogadtatni a szervezettel,
o s lehetőséget kapunk a vezető utánpótlás meghatározására.
A vállalatok nagy részénél egy-egy ilyen felmérés után kiderül, miért működik rosszul a rendszer.

Konkrét beavatkozási pontokat és megoldásokat tudunk meghatározni.

A szervezeten belüli kapcsolatok feltárása mellett kiemelten fontos terület az ügyfelek közötti kapcsolat és azok igényeinek pontos meghatározása.

Ön szerint mekkora növekedésen menne keresztül egy cég, ha optimálisan kihasználná a már meglévő ügyfeleiben rejlő lehetőségeket? Nos, többek között erre a kérdésre is megadjuk a választ az október 10-én megrendezésre kerülő Biztosítási Konferencián.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 16:17
Az EP Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, és azonnali intézk...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem