Új biztosító a piacon - színre lép az MKB

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 11:52

Erdei Tamás az MKB elnök-vezérigazgatója mai sajtótájékoztatójukon bejelentette az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. indulását. Az új cégek jelenleg négy termékkel lépnek a piacra, melynek számában dinamikus bővülés várható az elkövetkezendő években. Ambiciózus terveket fogalmazott meg mind a bank mind pedig a biztosító első embere. Lássuk tehát mire számíthatunk az új szereplőtől!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az alapítók stratégiai együttműködésének eredményeként az MKB csoport új tagjai az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. 2007. októberétől kínálják szolgáltatásaikat az MKB Bank teljes fiókhálózatában. Mindkét társaság nemzetközi hátterét és tőkeerejét az alapító tulajdonosok, a Versicherungskammer Bayern (50%), a Bayerische Landesbank AG (25%) és az MKB Bank Zrt. (25%) biztosítják.

Az értékesítési csatornák közül nagy hangsúlyt helyeznek a már meglévő 70 MKB fiókra (ezek számát 100-ra kívánják bővíteni), valamint támaszkodnak a már meglévő mintegy 500 közvetítő partnerükre.

A fiókhálózaton keresztül mintegy 40 ezer vállalati és 230 ezer lakossági ügyfelet érnek el. Számukra egyelőre négy terméket kínálnak (hitelfedezeti biztosítás, lakásbiztosítás, kombinált hiteltermék és családi kockázati életbiztosítás), azonban az év végén megjelennek casco termékkel, valamint meghirdetik KGFB tarifákat is. Igaz, a kötelezővel csak jövőre indulnak el, és a jövő év második felében tervezik, a unit-linked termékek bevezetését is, amelynek jelzáloghitellel kombinált változata is megjelenik - mondta el Raveczky Zsolt, a biztosító vezérigazgatója.

Az egészségbiztosítási területre is be kívánnak lépni a jövőben, azonban ezt a jelenlegi feltételek ellett nem látják időszerűnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A terveik közé tartozik, hogy az elkövetkezendő 5 évben felzárkóznak a top 10-ek táborához, díjbevétel tekintetében. Éves szinten, 5 éves távlatban, 28 milliárd forintos díjbevétellel számolnak, amely 2-3 százalékos piaci részesedést jelenthet mindkét üzletágban.

A várt fejlődési ütemet jól mutatja, hogy 5 évre teszik a befektetés megtérülését. A tervek teljesülését abban látják, hogy a saját banki hálózaton keresztül történő értékesítés egy költség hatékony megoldás, így a jutalék jellegű szerzési költségek alacsonyan tarthatók. Ezáltal a piacra bevezetett termékek olcsóbbak lehetnek a konkurencia termékinél. Ami megfelelő keresletet generálhat ahhoz, hogy a tervszámok teljesüljenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?