4 °C Budapest

Új biztosító a piacon - színre lép az MKB

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 11:52

Erdei Tamás az MKB elnök-vezérigazgatója mai sajtótájékoztatójukon bejelentette az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. indulását. Az új cégek jelenleg négy termékkel lépnek a piacra, melynek számában dinamikus bővülés várható az elkövetkezendő években. Ambiciózus terveket fogalmazott meg mind a bank mind pedig a biztosító első embere. Lássuk tehát mire számíthatunk az új szereplőtől!

Az alapítók stratégiai együttműködésének eredményeként az MKB csoport új tagjai az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. 2007. októberétől kínálják szolgáltatásaikat az MKB Bank teljes fiókhálózatában. Mindkét társaság nemzetközi hátterét és tőkeerejét az alapító tulajdonosok, a Versicherungskammer Bayern (50%), a Bayerische Landesbank AG (25%) és az MKB Bank Zrt. (25%) biztosítják.

Az értékesítési csatornák közül nagy hangsúlyt helyeznek a már meglévő 70 MKB fiókra (ezek számát 100-ra kívánják bővíteni), valamint támaszkodnak a már meglévő mintegy 500 közvetítő partnerükre.

A fiókhálózaton keresztül mintegy 40 ezer vállalati és 230 ezer lakossági ügyfelet érnek el. Számukra egyelőre négy terméket kínálnak (hitelfedezeti biztosítás, lakásbiztosítás, kombinált hiteltermék és családi kockázati életbiztosítás), azonban az év végén megjelennek casco termékkel, valamint meghirdetik KGFB tarifákat is. Igaz, a kötelezővel csak jövőre indulnak el, és a jövő év második felében tervezik, a unit-linked termékek bevezetését is, amelynek jelzáloghitellel kombinált változata is megjelenik - mondta el Raveczky Zsolt, a biztosító vezérigazgatója.

Az egészségbiztosítási területre is be kívánnak lépni a jövőben, azonban ezt a jelenlegi feltételek ellett nem látják időszerűnek.

A terveik közé tartozik, hogy az elkövetkezendő 5 évben felzárkóznak a top 10-ek táborához, díjbevétel tekintetében. Éves szinten, 5 éves távlatban, 28 milliárd forintos díjbevétellel számolnak, amely 2-3 százalékos piaci részesedést jelenthet mindkét üzletágban.

A várt fejlődési ütemet jól mutatja, hogy 5 évre teszik a befektetés megtérülését. A tervek teljesülését abban látják, hogy a saját banki hálózaton keresztül történő értékesítés egy költség hatékony megoldás, így a jutalék jellegű szerzési költségek alacsonyan tarthatók. Ezáltal a piacra bevezetett termékek olcsóbbak lehetnek a konkurencia termékinél. Ami megfelelő keresletet generálhat ahhoz, hogy a tervszámok teljesüljenek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?