Párbeszédbe kezd a biztosítási piac

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 08:22

A hétvégén kezdetét veszi a biztosítási szakma csúcstalálkozójának számító, az idén már negyedik alkalommal megrendezett Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett, Veres János pénzügyminiszter fővédnökségével zajló háromnapos siófoki rendezvény évek óta a legjelentősebb fóruma a szakma meghatározó szereplői közötti párbeszédnek, a teljes magyar biztosítási piac érdekében folytatott együttgondolkodásnak.

A szakma legkülönbözőbb területeiről mutatkozó érdeklődést a több mint félezer érdeklődő részvétele mellett a konferencia programja is tükrözi. Az első napon többek között a kormányzati és felügyeleti oldal képviselői (Kék Mónika, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, illetve Erdős Mihály, a PSZÁF főigazgató-helyettese) tartanak előadást, míg a második napon a legmeghatározóbb hazai biztosítótársaságok vezető képviselői szólalnak fel.

A konferencia harmadik napja szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen szűk másfél hónappal az újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) kampány kezdete előtt vitatja meg a szakma részletesen a kötelező, valamint az öngondoskodáson alapuló gépjármű-biztosításokkal kapcsolatos fejleményeket, problémákat, törekvéseket és feladatokat. A FBAMSZ reményei szerint a rendezvény újabb kiváló lehetőséget teremt arra, hogy újabb lépéssel kerüljön közelebb az ügyfelek és a biztosítók számára egyaránt felesleges terhelést jelentő KGFB-kampányidőszak fokozatos megszüntetéséhez.

A Biztosításszakmai Konferenciának a jelentőségét a biztosítók is egyre inkább elismerik, körükben ma már komoly elismerésnek számít az idén is meghirdetett Szolgáltatásminőségi Verseny, amelynek 2007-es díjazottjai vasárnap este vehetik majd át az alkuszszövetség szakmai elismerését.

Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke a rendezvény fő célját az alábbiakban foglalja össze: "A független biztosítási alkuszok legfontosabb feladata, hogy ügyfeleik valós biztosítási igényeit, érdekeit képviseljék a biztosítók felé. Ezt a közvetítői szerepet kívánja szövetségünk kiszélesíteni azzal, hogy a konferenciával lehetőséget teremt a biztosítási szakma szereplői számára a közös célok megtalálására, világos megfogalmazására és képviseletére."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 25. 20:35
Fődi Kitti filmje, az Elkezdődik a következő 24 óra nyert dokumentumfilm kategóriában a svéd Lule Ne...
Holdblog  |  2023. szeptember 25. 13:19
Prudens gazdaságpolitikai berendezkedésekben vannak úgynevezett automatikus stabilizátorok a költség...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 25. 07:45
Az állampapír vásárlás az, amiről mindenkinek tudnia kéne, mert függetlenül attól, hogy csak nem sze...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM