Párbeszédbe kezd a biztosítási piac

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 08:22

A hétvégén kezdetét veszi a biztosítási szakma csúcstalálkozójának számító, az idén már negyedik alkalommal megrendezett Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett, Veres János pénzügyminiszter fővédnökségével zajló háromnapos siófoki rendezvény évek óta a legjelentősebb fóruma a szakma meghatározó szereplői közötti párbeszédnek, a teljes magyar biztosítási piac érdekében folytatott együttgondolkodásnak.

A szakma legkülönbözőbb területeiről mutatkozó érdeklődést a több mint félezer érdeklődő részvétele mellett a konferencia programja is tükrözi. Az első napon többek között a kormányzati és felügyeleti oldal képviselői (Kék Mónika, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, illetve Erdős Mihály, a PSZÁF főigazgató-helyettese) tartanak előadást, míg a második napon a legmeghatározóbb hazai biztosítótársaságok vezető képviselői szólalnak fel.

A konferencia harmadik napja szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen szűk másfél hónappal az újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) kampány kezdete előtt vitatja meg a szakma részletesen a kötelező, valamint az öngondoskodáson alapuló gépjármű-biztosításokkal kapcsolatos fejleményeket, problémákat, törekvéseket és feladatokat. A FBAMSZ reményei szerint a rendezvény újabb kiváló lehetőséget teremt arra, hogy újabb lépéssel kerüljön közelebb az ügyfelek és a biztosítók számára egyaránt felesleges terhelést jelentő KGFB-kampányidőszak fokozatos megszüntetéséhez.

A Biztosításszakmai Konferenciának a jelentőségét a biztosítók is egyre inkább elismerik, körükben ma már komoly elismerésnek számít az idén is meghirdetett Szolgáltatásminőségi Verseny, amelynek 2007-es díjazottjai vasárnap este vehetik majd át az alkuszszövetség szakmai elismerését.

Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke a rendezvény fő célját az alábbiakban foglalja össze: "A független biztosítási alkuszok legfontosabb feladata, hogy ügyfeleik valós biztosítási igényeit, érdekeit képviseljék a biztosítók felé. Ezt a közvetítői szerepet kívánja szövetségünk kiszélesíteni azzal, hogy a konferenciával lehetőséget teremt a biztosítási szakma szereplői számára a közös célok megtalálására, világos megfogalmazására és képviseletére."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?