Párbeszédbe kezd a biztosítási piac

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 08:22

A hétvégén kezdetét veszi a biztosítási szakma csúcstalálkozójának számító, az idén már negyedik alkalommal megrendezett Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett, Veres János pénzügyminiszter fővédnökségével zajló háromnapos siófoki rendezvény évek óta a legjelentősebb fóruma a szakma meghatározó szereplői közötti párbeszédnek, a teljes magyar biztosítási piac érdekében folytatott együttgondolkodásnak.

A szakma legkülönbözőbb területeiről mutatkozó érdeklődést a több mint félezer érdeklődő részvétele mellett a konferencia programja is tükrözi. Az első napon többek között a kormányzati és felügyeleti oldal képviselői (Kék Mónika, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, illetve Erdős Mihály, a PSZÁF főigazgató-helyettese) tartanak előadást, míg a második napon a legmeghatározóbb hazai biztosítótársaságok vezető képviselői szólalnak fel.

A konferencia harmadik napja szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen szűk másfél hónappal az újabb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) kampány kezdete előtt vitatja meg a szakma részletesen a kötelező, valamint az öngondoskodáson alapuló gépjármű-biztosításokkal kapcsolatos fejleményeket, problémákat, törekvéseket és feladatokat. A FBAMSZ reményei szerint a rendezvény újabb kiváló lehetőséget teremt arra, hogy újabb lépéssel kerüljön közelebb az ügyfelek és a biztosítók számára egyaránt felesleges terhelést jelentő KGFB-kampányidőszak fokozatos megszüntetéséhez.

A Biztosításszakmai Konferenciának a jelentőségét a biztosítók is egyre inkább elismerik, körükben ma már komoly elismerésnek számít az idén is meghirdetett Szolgáltatásminőségi Verseny, amelynek 2007-es díjazottjai vasárnap este vehetik majd át az alkuszszövetség szakmai elismerését.

Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke a rendezvény fő célját az alábbiakban foglalja össze: "A független biztosítási alkuszok legfontosabb feladata, hogy ügyfeleik valós biztosítási igényeit, érdekeit képviseljék a biztosítók felé. Ezt a közvetítői szerepet kívánja szövetségünk kiszélesíteni azzal, hogy a konferenciával lehetőséget teremt a biztosítási szakma szereplői számára a közös célok megtalálására, világos megfogalmazására és képviseletére."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20