3 °C Budapest

Új biztosítót alapít néhány hazai üzletember -De ki lehet a háttérben?

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 08:45

Egy új biztosító tűnt fel a hazai piac látóhatárán, a dolog különlegessége, hogy nem egy külföldi multi hazai terjeszkedésének lehetünk szemtanúi, hanem néhány hazai üzletember merész terveit láthatjuk megvalósulni.

Közép-európai Biztosító néven alapít biztosító társaságot néhány hazai üzletember. Az befektetők között olyan nevekkel találkozhatunk mint Horváth Béla, az a AVIVA egykori első embere, aki piaci pletykák szerint az új társaság élén állna majd. Azonban, a biztosítási szakmán kívülről is érkeznek olyan befektetők mint Korányi G. Tamás a Napi főszerkesztője, Kieselbach Tamás galériatulajdonos, Straub Elek volt Matáv vezér, Járai Zsigmond volt MNB-elnök, Móricz Gábor a Concorde egyik fő tulajdonosa és Vizi E. Szilveszter MTA-elnök.

Véleményünk szerint azonban, a magánbefektetők mellett néhány szakmai befektető is megjelenhet a projectben. A biztosító létrehozását mintegy 2,5 milliárd forintból tervezik és csak életbiztosítási szegmensben kívánnak tevékenykedni. A cég elindításához a szükséges lépéseket már megtették és mintegy 6- 8 hónapos átfutási idővel számolnak, nyilatkozta Horváth Béla a Napi Gazdaságnak.

A PSZÁF gyakorlatát ismerve egy biztosító engedélyeztetési eljárása 8 hónapra tehető. Az alapítók számításai szerint hatodik évben válhat nyereségessé a társaság. Azonban az élet üzletágban lévő növekedési trendet alapul véve és a felvevő piac alulbiztosítottságára alapozva, egy, vagy több kiváló értékesítési csatorna bevonásával is eléggé szűkös ez a terv. Egy olyan cégnél képzelhető el egy ilyen rövid megtérülési idő ebben a szektorban, amelyik már meglévő fiókhálózattal és kiépített ügyfélkörrel valamint értékesítési hálózattal rendelkezik. Épen ezért nem tartjuk elképzelhetetlennek, főleg a számok alapján, hogy egy vagy néhány nagy többes ügynök cég is beszáll az új biztosító alapításába. Egy ilyen esetben viszont valóban tartható lehet az, hogy a hatodik évben nyereségesre forduljon a vállalat.

Az alapítók nyilatkozatainak értelmében kiemelt céljuk a régiós terjeszkedés és a cég tőzsdére vitele is. A terjeszkedés kiemelt célpontjai elsősorban Románia, Bulgária és a volt Jugoszláv tagállamok(ezek a célpontok is egybeesnek az egyik nagy hazai brókercég terjeszkedési terveivel).

A terjeszkedés mellett a cég tőzsdére vitele is szerepel a már fent említett alapítók tervei között.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 14:53
Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44 százalékkal csök...
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?