Új biztosítót alapít néhány hazai üzletember -De ki lehet a háttérben?

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 08:45

Egy új biztosító tűnt fel a hazai piac látóhatárán, a dolog különlegessége, hogy nem egy külföldi multi hazai terjeszkedésének lehetünk szemtanúi, hanem néhány hazai üzletember merész terveit láthatjuk megvalósulni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közép-európai Biztosító néven alapít biztosító társaságot néhány hazai üzletember. Az befektetők között olyan nevekkel találkozhatunk mint Horváth Béla, az a AVIVA egykori első embere, aki piaci pletykák szerint az új társaság élén állna majd. Azonban, a biztosítási szakmán kívülről is érkeznek olyan befektetők mint Korányi G. Tamás a Napi főszerkesztője, Kieselbach Tamás galériatulajdonos, Straub Elek volt Matáv vezér, Járai Zsigmond volt MNB-elnök, Móricz Gábor a Concorde egyik fő tulajdonosa és Vizi E. Szilveszter MTA-elnök.

Véleményünk szerint azonban, a magánbefektetők mellett néhány szakmai befektető is megjelenhet a projectben. A biztosító létrehozását mintegy 2,5 milliárd forintból tervezik és csak életbiztosítási szegmensben kívánnak tevékenykedni. A cég elindításához a szükséges lépéseket már megtették és mintegy 6- 8 hónapos átfutási idővel számolnak, nyilatkozta Horváth Béla a Napi Gazdaságnak.

A PSZÁF gyakorlatát ismerve egy biztosító engedélyeztetési eljárása 8 hónapra tehető. Az alapítók számításai szerint hatodik évben válhat nyereségessé a társaság. Azonban az élet üzletágban lévő növekedési trendet alapul véve és a felvevő piac alulbiztosítottságára alapozva, egy, vagy több kiváló értékesítési csatorna bevonásával is eléggé szűkös ez a terv. Egy olyan cégnél képzelhető el egy ilyen rövid megtérülési idő ebben a szektorban, amelyik már meglévő fiókhálózattal és kiépített ügyfélkörrel valamint értékesítési hálózattal rendelkezik. Épen ezért nem tartjuk elképzelhetetlennek, főleg a számok alapján, hogy egy vagy néhány nagy többes ügynök cég is beszáll az új biztosító alapításába. Egy ilyen esetben viszont valóban tartható lehet az, hogy a hatodik évben nyereségesre forduljon a vállalat.

Az alapítók nyilatkozatainak értelmében kiemelt céljuk a régiós terjeszkedés és a cég tőzsdére vitele is. A terjeszkedés kiemelt célpontjai elsősorban Románia, Bulgária és a volt Jugoszláv tagállamok(ezek a célpontok is egybeesnek az egyik nagy hazai brókercég terjeszkedési terveivel).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A terjeszkedés mellett a cég tőzsdére vitele is szerepel a már fent említett alapítók tervei között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09