10 °C Budapest

Üdülési csekkért utasbiztosítás! Újít az Allianz...

Pénzcentrum
2007. július 5. 11:44

Együttműködési megállapodást kötött az Allianz Hungária és az üdülési csekkeket kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, melynek értelmében a biztosító fiókjaiban július 5-étől belföldi utasbiztosítást lehet vásárolni üdülési csekkért is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az MNÜA és az Allianz egyaránt szeretné elérni, hogy az emberek gondtalanul nyaralhassanak, ezért döntöttek ezen közös kezdeményezés megvalósítása mellett. Az üdülési csekk felhasználhatóságának ilyen módon is történő kibővítését az Önkormányzati- és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, Dr. Ujhelyi István is támogatja.

Dr. Salamon Károly, a biztosító elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az üdülési csekk felhasználhatósági köréből eddig hiányzott egy fontos komponens, nevezetesen az üdüléshez kötődő biztosítási termék megvásárolhatósága.

A piaci szereplők bíznak abban, hogy a jövőben a belföldi utazások esetén is egyre elterjedtebb lesz az utasbiztosítás, mely a külföldi nyaralások tervezésénél ma már a legtöbbeknél látókörbe kerül.

Az új biztosítás...

Az Allianz Hungária új termékként az üdülési csekkhez egy olyan belföldi utasbiztosítást kínál, mely minimum 1, maximum 5 hetes tartamú lehet, díja pedig 1 fő részére egy hétre ezer forint. A biztosítás díja bizonyos esetekben részben készpénzben is fizethető, hiszen üdülési csekkből nem lehet visszaadni.

A biztosítás egy baleset- és egy poggyászbiztosítási komponensből áll, melyek közül az előbbi 8 napon túli kórházi kezelés esetén 10 ezer Ft-os napi térítést fizet, legfeljebb 90 napig.

A poggyászbiztosítás térítési határa 150 ezer forintos, a személyes iratok elvesztését pedig legfeljebb 10 ezer forintig téríti a biztosító. A biztosítás kizárólag Magyarország területére érvényes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Felfutóban az üdülési csekk

2007 első féléve során a gazdálkodók által vásárolt üdülési csekkek összértéke elérte a 18,5 milliárd forintot, míg az előző év azonos időszakában 14 milliárdot tett ki ez az összeg. A beváltott üdülési csekkek értéke 4 milliárdról 9 milliárd forintra nőtt a tavalyi év első 6 hónapjáról 2007 első felére.

Az elfogadóhelyek száma is jelentős növekedést mutat: 2007 június végén 7199 darab ilyen volt országszerte, míg egy évvel korábban még csak 4128 helyen lehetett beváltani az üdülési csekket. Félévkor 850 ezer ember rendelkezett üdülési csekkel, egy esztendeje ilyenkor pedig még csupán 500 ezren mondhatták el ezt magukról.

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormányzat belföldi turizmust ösztönző programja továbbra is sikeresnek bizonyul, melyet a KSH legfrissebb adatai is alátámasztanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 11:05
Írtam négy éve a szépreményű Four Generations Property "cégről", ami azóta már több néven újra és új...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem