13 °C Budapest

Üdülési csekkért utasbiztosítás! Újít az Allianz...

Pénzcentrum
2007. július 5. 11:44

Együttműködési megállapodást kötött az Allianz Hungária és az üdülési csekkeket kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, melynek értelmében a biztosító fiókjaiban július 5-étől belföldi utasbiztosítást lehet vásárolni üdülési csekkért is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az MNÜA és az Allianz egyaránt szeretné elérni, hogy az emberek gondtalanul nyaralhassanak, ezért döntöttek ezen közös kezdeményezés megvalósítása mellett. Az üdülési csekk felhasználhatóságának ilyen módon is történő kibővítését az Önkormányzati- és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, Dr. Ujhelyi István is támogatja.

Dr. Salamon Károly, a biztosító elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az üdülési csekk felhasználhatósági köréből eddig hiányzott egy fontos komponens, nevezetesen az üdüléshez kötődő biztosítási termék megvásárolhatósága.

A piaci szereplők bíznak abban, hogy a jövőben a belföldi utazások esetén is egyre elterjedtebb lesz az utasbiztosítás, mely a külföldi nyaralások tervezésénél ma már a legtöbbeknél látókörbe kerül.

Az új biztosítás...

Az Allianz Hungária új termékként az üdülési csekkhez egy olyan belföldi utasbiztosítást kínál, mely minimum 1, maximum 5 hetes tartamú lehet, díja pedig 1 fő részére egy hétre ezer forint. A biztosítás díja bizonyos esetekben részben készpénzben is fizethető, hiszen üdülési csekkből nem lehet visszaadni.

A biztosítás egy baleset- és egy poggyászbiztosítási komponensből áll, melyek közül az előbbi 8 napon túli kórházi kezelés esetén 10 ezer Ft-os napi térítést fizet, legfeljebb 90 napig.

A poggyászbiztosítás térítési határa 150 ezer forintos, a személyes iratok elvesztését pedig legfeljebb 10 ezer forintig téríti a biztosító. A biztosítás kizárólag Magyarország területére érvényes.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Felfutóban az üdülési csekk

2007 első féléve során a gazdálkodók által vásárolt üdülési csekkek összértéke elérte a 18,5 milliárd forintot, míg az előző év azonos időszakában 14 milliárdot tett ki ez az összeg. A beváltott üdülési csekkek értéke 4 milliárdról 9 milliárd forintra nőtt a tavalyi év első 6 hónapjáról 2007 első felére.

Az elfogadóhelyek száma is jelentős növekedést mutat: 2007 június végén 7199 darab ilyen volt országszerte, míg egy évvel korábban még csak 4128 helyen lehetett beváltani az üdülési csekket. Félévkor 850 ezer ember rendelkezett üdülési csekkel, egy esztendeje ilyenkor pedig még csupán 500 ezren mondhatták el ezt magukról.

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormányzat belföldi turizmust ösztönző programja továbbra is sikeresnek bizonyul, melyet a KSH legfrissebb adatai is alátámasztanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18