15 °C Budapest

Üdülési csekkért utasbiztosítás! Újít az Allianz...

Pénzcentrum
2007. július 5. 11:44

Együttműködési megállapodást kötött az Allianz Hungária és az üdülési csekkeket kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, melynek értelmében a biztosító fiókjaiban július 5-étől belföldi utasbiztosítást lehet vásárolni üdülési csekkért is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az MNÜA és az Allianz egyaránt szeretné elérni, hogy az emberek gondtalanul nyaralhassanak, ezért döntöttek ezen közös kezdeményezés megvalósítása mellett. Az üdülési csekk felhasználhatóságának ilyen módon is történő kibővítését az Önkormányzati- és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, Dr. Ujhelyi István is támogatja.

Dr. Salamon Károly, a biztosító elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az üdülési csekk felhasználhatósági köréből eddig hiányzott egy fontos komponens, nevezetesen az üdüléshez kötődő biztosítási termék megvásárolhatósága.

A piaci szereplők bíznak abban, hogy a jövőben a belföldi utazások esetén is egyre elterjedtebb lesz az utasbiztosítás, mely a külföldi nyaralások tervezésénél ma már a legtöbbeknél látókörbe kerül.

Az új biztosítás...

Az Allianz Hungária új termékként az üdülési csekkhez egy olyan belföldi utasbiztosítást kínál, mely minimum 1, maximum 5 hetes tartamú lehet, díja pedig 1 fő részére egy hétre ezer forint. A biztosítás díja bizonyos esetekben részben készpénzben is fizethető, hiszen üdülési csekkből nem lehet visszaadni.

A biztosítás egy baleset- és egy poggyászbiztosítási komponensből áll, melyek közül az előbbi 8 napon túli kórházi kezelés esetén 10 ezer Ft-os napi térítést fizet, legfeljebb 90 napig.

A poggyászbiztosítás térítési határa 150 ezer forintos, a személyes iratok elvesztését pedig legfeljebb 10 ezer forintig téríti a biztosító. A biztosítás kizárólag Magyarország területére érvényes.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Felfutóban az üdülési csekk

2007 első féléve során a gazdálkodók által vásárolt üdülési csekkek összértéke elérte a 18,5 milliárd forintot, míg az előző év azonos időszakában 14 milliárdot tett ki ez az összeg. A beváltott üdülési csekkek értéke 4 milliárdról 9 milliárd forintra nőtt a tavalyi év első 6 hónapjáról 2007 első felére.

Az elfogadóhelyek száma is jelentős növekedést mutat: 2007 június végén 7199 darab ilyen volt országszerte, míg egy évvel korábban még csak 4128 helyen lehetett beváltani az üdülési csekket. Félévkor 850 ezer ember rendelkezett üdülési csekkel, egy esztendeje ilyenkor pedig még csupán 500 ezren mondhatták el ezt magukról.

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormányzat belföldi turizmust ösztönző programja továbbra is sikeresnek bizonyul, melyet a KSH legfrissebb adatai is alátámasztanak.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem