18 °C Budapest

Reform: Már a nagyok sem hisznek benne

Pénzcentrum
2007. június 21. 10:00

Napokon belül megállapodhat a koalíció az egészségbiztosító átalakításáról. Azonban az egyezséget követően, a tényleges szakmai tartalom kialakítása időigényes folyamat. Éppen ezért a nagy piaci szereplő közül sokan még kivárnak, és csak azután kezdenek el érdemben foglalkozni a piacra lépés lehetőségeivel, hogy a honatyák meghozzák a szükséges törvényt - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az MSZP javaslata szerint egy biztosító mellett több, a kórházakat finanszírozó regionális egészségpénztár alakulna - erre azonban még nincs hivatalos válasza az SZDSZ-nek.

Ám azt tudni, hogy egyetértenek a nemzeti kockázatközösség megtartásával, a versengő pénztárak és szolgáltatók kialakításával, a biztosítók közötti választás lehetőségével, s immár a szocialisták is beengednék az üzleti szférát a pénztárakba. A magánbiztosítók bizonytalanok: kevéssé ismerik az MSZP javaslatát. Nemcsak azért, mert a kormánykoalíció tervei gyakran cserélődnek, így nem készíthető stabil üzleti terv, de azért is, mert a legújabb elgondolás csupán kisebbségi tulajdonhoz juttatná őket a pénztárakban.

Szakértők szerint azonban - ha menedzsmentjogokat kapnának - befolyásukkal szűkíthetnék a tb-járulék fejében ma járó ellátásokat, s ebben a mindenkori kormány a fiskális szempontok miatt támogatná őket. Kedvező lenne számukra a biztosítottak adatbázisának a megszerzése is: profitábilis kiegészítő biztosításokat tudnának kínálni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00