9 °C Budapest

Bizarr biztosítási esetek - mindenre van fedezet?

Pénzcentrum
2007. május 7. 16:00

A biztosítási díjak növekedésével párhuzamosan egyre bizarrabb esetekre vonatkozó kárbejelentési kérelmekkel rohamozzák meg a biztosítókat a brit ügyfelek, bár már maguk a lakásbiztosítási módozatok nem szokványos kárra fedezetet nyújtanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A biztosítók természetesen fedezetet nyújtanak egy felrobbant kávéfőző által okozott vagy földerengésből származó károkra. Ezt bizonyították is a nemrégiben történt kenti földrengés esetében, amikor a károsultak segítségére siettek az újjáépítési folyamatok minél hamarabbi megindításának érdekében.

A legtöbben azonban nem csupán a lakásbiztosítási szerződésekben hagyományosan szereplő kockázatokkal szemben nyújtanak védelmet, így bekerülhetett a fedezett kockázatok közzé az állatok, a repülő és a kemény hulladék által okozott kár, valamint a jogi problémák és az alternatív szállás (lakásfelújítás esetén) költségei.

Így kerülhetett sor arra, hogy kifejezetten bizarr eseteket leíró kárbejelentési kérelmek kerültek a biztosítókhoz: az egyik ügyfél egy rádió meghibásodását jelentette be, mely egy aranyhal szórakoztatása közben romlott el a medencében, de találkozhattak olyan kérelemmel is, mely a tető egy részének leégését egy grillsütő meghibásodásával magyarázta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00