Kötelező díjcsökkentés - fiatalok hátrányban...

Pénzcentrum
2007. február 16. 16:00

A legtöbb autótulajdonos számára elfogadott tény, hogy a férfiak és a fiatalabbak kötelező felelősségbiztosításának díja általában magasabb, mint a nőké és a kor előrehaladtával egyre csökken. A britek azonban nem elégedtek meg a körvonalakkal és mintegy 7 millió autótulajdonos biztosítási kötvényét vizsgálták meg, hogy megtudják fontban, vagyis készpénzben mennyit jelent a különbség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felmérés tanúsága szerint a 20-as éveikben járó férfiak nem kevesebb mint 107 százalékkal többet fizetnek évente a gépjármű felelősség biztosításért mint 30-as éveikben járó társaik. Ez számokban annyit jelent, hogy míg a huszonéves férfiak esetében az átlagos éves díj 1 123 font, azaz 421 888 forint, addig ugyanezért a csupán egy évtizeddel idősebb korosztály tagjainak már csak 543 fontot kell fizetnie.


A szigetországban azonban mindenképpen a nőknek kedvez a helyzet, az átlagos éves biztosítási az 20 éves női vezetők esetében csupán 736 font, amely csupán fele annak az összegnek, amelyet a hölgyeknek a tízes éveikben kell fizetniük.


A biztosítási tarifák az évtizedek folyamán egyre csökkenek, az 50-es éveiket élőknek már csak körülbelül 400 fontot kell fizetnie évente, bár a férfiak és nők közötti különbség továbbra is fennáll.


A 2005-ös év kellemes változást hozott mindkét nem számára, a biztosítási díjak ugyanis némileg csökkentek, bár a szakértők az idei évben az infláció várható erősödése miatt kismértékű növekedésre figyelmeztetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Hazánkban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás éves tarifáit ennél természetesen több tényező határozza meg a lakóhelytől, a vezetési tapasztalattól és a tulajdonos nemétől egészen az autó koráig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?