Már 150 millió forint felett a földrengéskárok értéke

Pénzcentrum
2007. január 4. 14:41

A december 31-i földrengéssel kapcsolatban az AEGON Magyarországhoz, mint piacvezető lakásbiztosítóhoz január 4-én 15 óráig ezer db kárbejelentés érkezett. A becsült kárérték 150 millió forint. Az AEGON Magyarország már megkezdte a károk kifizetését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az érintett településeken tartózkodó kárszakértők elsősorban az épületek falain keletkezett repedéskárokról számoltak be. A kárbejelentések közül Pécelről 260 db, Gyömrőről 130 db, Budapestről 310 db, Maglódról 50 db bejelentés érkezett.

Az AEGON Magyarország ügyfelei a biztosító információs vonalán (0640/204-204), illetve az interneten a nap bármely szakában megtehetik a károk bejelentését.

A biztosító többéves gyakorlata alapján kárszakértőket csoportosított át az ország más területeiről, illetve gondoskodott arról, hogy ügyfelei - igény esetén - kárelőleget vehessenek fel. Az AEGON Magyarország rendkívül gyors kárfelméréssel igyekszik helytállni, ami azt jelenti, hogy az ügyfeleik általában 3-5 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítés teljes összegéhez.

Az AEGON Magyarország ügyfeleinek lehetősége van arra is, hogy a biztosítóval szerződésben álló szolgáltatók végezzék el a károk helyreállítását. Ilyenkor az ügyfeleket semmilyen kárkifizetés nem terheli, a biztosító közvetlenül a szolgáltatóval számol el.

Az OTP Garancia Biztosító a Gyömrő térségét érintő földrengéskárokat a rengés erősségétől függetlenül a kárszakértői szemlék alapján megtéríti.
Társaságunkhoz 2007. január 4-ig 356 darab kárbejelentés érkezett, mintegy 50 millió forint értékben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A károk felmérése folyamatosan zajlik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06