Az Allianz válasza a gigabírságra...

Pénzcentrum
2006. december 22. 08:24

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. mindenkor a vonatkozó versenyjogi szabályokkal és más jogszabályokkal, valamint a tisztességes verseny követelményeivel összhangban működött, beleértve ebbe a javítókkal, a biztosítási alkuszokkal, illetve más biztosítókkal való együttműködést is.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. az eljárás során bizonyítékokkal alátámasztotta törvényes eljárását, ezért a GVH szóban megismert határozatát megalapozatlannak tartja, és különösen az aránytalanul eltúlzott mértékű bírságot. A GVH megállapításaival kapcsolatban az Allianz Hungária Biztosító Zrt. azonban akkor tud érdemben nyilatkozni, amikor a határozat indokolását írásban kézhez vette és azt megismerte.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. határozott meggyőződése azonban az, hogy a fogyasztókat nem érte kár, sem a biztosítások, sem a javítói szolgáltatások terén, mert a károsultak minden körülmények között szabadon választhatnak a gépjármű kárrendezés formái, illetve a gépjármű javítási szolgáltatók közül. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. ügyfelei megelégedésére magas színvonalú szolgáltatást nyújt versenyképes áron, amit ügyfelei növekvő száma is jelez. A társaság ügyfeleinek nyújtott szolgáltatás magas színvonalát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is megállapította éves értékelésében.

A magas színvonalú szolgáltatást nyújtó javítókkal az Allianz Hungária Biztosító Zrt. igyekezett olyan megállapodásokat kötni, amelyek egyben összhangban állnak a biztosítottak érdekeivel és a biztosítási szolgáltatás polgári jogi szabályaival. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. javítókkal kötött megállapodásainak fő szempontja a javítók szolgáltatási minősége volt és maradt.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. hangsúlyozza, hogy a versenytörvénnyel összhangban működött a biztosításközvetítőkkel fennálló kapcsolata során is, így az ügyfelek szabad választása a biztosítási szerződések megkötésekor nem sérült.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 25. 18:15
11 kérdésre várnak választ az oknyomozó portáltól. A Transparency International Magyarország ellen i...
Holdblog  |  2024. június 25. 08:19
Miközben az egyes megtakarítások hozamára kivetett szociális hozzájárulási adó tavaly júliusi beveze...
Bankmonitor  |  2024. június 25. 07:26
2024. januárjától egyes esetekben nem szükséges ingatlanvásárláshoz legalább a vételár 20%-át biztos...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 24. 21:15
Márciusban módosítottam a rajzomon, aminek a lényege az volt, hogy egy ending diagonal jön lefelé 20...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem