Az Allianz válasza a gigabírságra...

Pénzcentrum
2006. december 22. 08:24

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. mindenkor a vonatkozó versenyjogi szabályokkal és más jogszabályokkal, valamint a tisztességes verseny követelményeivel összhangban működött, beleértve ebbe a javítókkal, a biztosítási alkuszokkal, illetve más biztosítókkal való együttműködést is.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. az eljárás során bizonyítékokkal alátámasztotta törvényes eljárását, ezért a GVH szóban megismert határozatát megalapozatlannak tartja, és különösen az aránytalanul eltúlzott mértékű bírságot. A GVH megállapításaival kapcsolatban az Allianz Hungária Biztosító Zrt. azonban akkor tud érdemben nyilatkozni, amikor a határozat indokolását írásban kézhez vette és azt megismerte.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. határozott meggyőződése azonban az, hogy a fogyasztókat nem érte kár, sem a biztosítások, sem a javítói szolgáltatások terén, mert a károsultak minden körülmények között szabadon választhatnak a gépjármű kárrendezés formái, illetve a gépjármű javítási szolgáltatók közül. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. ügyfelei megelégedésére magas színvonalú szolgáltatást nyújt versenyképes áron, amit ügyfelei növekvő száma is jelez. A társaság ügyfeleinek nyújtott szolgáltatás magas színvonalát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is megállapította éves értékelésében.

A magas színvonalú szolgáltatást nyújtó javítókkal az Allianz Hungária Biztosító Zrt. igyekezett olyan megállapodásokat kötni, amelyek egyben összhangban állnak a biztosítottak érdekeivel és a biztosítási szolgáltatás polgári jogi szabályaival. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. javítókkal kötött megállapodásainak fő szempontja a javítók szolgáltatási minősége volt és maradt.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. hangsúlyozza, hogy a versenytörvénnyel összhangban működött a biztosításközvetítőkkel fennálló kapcsolata során is, így az ügyfelek szabad választása a biztosítási szerződések megkötésekor nem sérült.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 1. 20:26
Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontv...
Bankmonitor  |  2023. június 1. 16:31
2023. július 1-től a megtakarításos élet- és nyugdíjbiztosításokat az eddigi 15 százalékos személyi...
Kiszámoló  |  2023. június 1. 10:53
Magyarország költségvetése nagyon nagy bajban van, nagyjából ezer sebből vérzik. Idénre másfél száza...
Holdblog  |  2023. június 1. 09:36
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszo...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?