0 °C Budapest

Az Allianz válasza a gigabírságra...

Pénzcentrum
2006. december 22. 08:24

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. mindenkor a vonatkozó versenyjogi szabályokkal és más jogszabályokkal, valamint a tisztességes verseny követelményeivel összhangban működött, beleértve ebbe a javítókkal, a biztosítási alkuszokkal, illetve más biztosítókkal való együttműködést is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. az eljárás során bizonyítékokkal alátámasztotta törvényes eljárását, ezért a GVH szóban megismert határozatát megalapozatlannak tartja, és különösen az aránytalanul eltúlzott mértékű bírságot. A GVH megállapításaival kapcsolatban az Allianz Hungária Biztosító Zrt. azonban akkor tud érdemben nyilatkozni, amikor a határozat indokolását írásban kézhez vette és azt megismerte.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. határozott meggyőződése azonban az, hogy a fogyasztókat nem érte kár, sem a biztosítások, sem a javítói szolgáltatások terén, mert a károsultak minden körülmények között szabadon választhatnak a gépjármű kárrendezés formái, illetve a gépjármű javítási szolgáltatók közül. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. ügyfelei megelégedésére magas színvonalú szolgáltatást nyújt versenyképes áron, amit ügyfelei növekvő száma is jelez. A társaság ügyfeleinek nyújtott szolgáltatás magas színvonalát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is megállapította éves értékelésében.

A magas színvonalú szolgáltatást nyújtó javítókkal az Allianz Hungária Biztosító Zrt. igyekezett olyan megállapodásokat kötni, amelyek egyben összhangban állnak a biztosítottak érdekeivel és a biztosítási szolgáltatás polgári jogi szabályaival. Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. javítókkal kötött megállapodásainak fő szempontja a javítók szolgáltatási minősége volt és maradt.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. hangsúlyozza, hogy a versenytörvénnyel összhangban működött a biztosításközvetítőkkel fennálló kapcsolata során is, így az ügyfelek szabad választása a biztosítási szerződések megkötésekor nem sérült.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39