20 °C Budapest

Nincs kartell a biztosítók között

Pénzcentrum
2006. december 21. 15:57

Az Allianz Hungária, a Generali-Providencia Zrt., a MABISZ és a GÉMOSZ, valamint három alkuszcég ellen tavaly nyáron indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A Generali a 2006. december 21-én nyilvános határozathirdetéssel zárult eljárás folyamán, jogi képviselőin keresztül, 120 oldalas beadványt fogalmazott meg a GVH előzetes álláspontjában megfogalmazott vádpontokra. A Generali mind jogilag, mind biztosítás-szakmai szempontból minden részletre kiterjedően cáfolta a Versenytanács előzetes álláspontjában felvetett vádjait.

A december 21-én kihirdetett határozat felmentette a biztosítót a horizontális kartellgyanú alól, tehát a Versenytanács megállapította, hogy a Generali más biztosítókkal nem egyeztetett, illetve nem hangolta össze magatartását a javítói óradíjak tekintetében. Ugyanakkor a Versenytanács hatásában versenykorlátozónak minősítette a Generali egyes megállapodásait.

"A Generali jogorvoslati lehetőséget fog igénybe venni, mivel a döntés jogalapját vitatjuk, a kiszabott bírságot megalapozatlannak ítéljük. - nyilatkozta dr. Fejes Gábor ügyvéd, a Generalit képviselő Rein és Társai Freshfields Bruckhaus Deringer Iroda képviselője.
"Meg vagyunk győződve arról, hogy a felhozott vádpontokban nem vétkes a biztosító. A Generali piaci magatartásának hatása nem volt és nem lehetett versenykorlátozó: ezt kizárja a társaság piaci pozíciója, nagysága és az általa megvalósított magatartások jellege. Ezt az is alátámasztja, hogy álláspontunk szerint a Generali szerződései a vertikális partnereivel a versenyjogi tilalmak alól jogszabályi felmentést adó un. csoportmentességi rendelet hatálya alá esnek. A Generali tevékenységét a vizsgált időszakban etikusan, a verseny szabadságának szellemében, minőségi szolgáltatási színvonala megtartásával, ügyfelei érdekében folytatta. A biztosító tehát bízik az erős érvanyagon nyugvó álláspontja meggyőző erejében, és a számára pozitív bírósági ítéletre számít."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 7. 14:43
Nem jelenhet meg a Magyar Távirati Iroda szolgáltatásában a most induló utcai aláírásgyűjtésről szól...
Bankmonitor  |  2023. június 7. 13:23
Ha most vágnál bele életed egyik legnagyobb kalandjába, hogy felépítsd az otthonod, nem vagy könnyű...
Kiszámoló  |  2023. június 7. 13:14
Úgy egy órája hívott egy nő, “az OTP bank rögzített vonalán”, hogy arról tájékoztasson,...
Holdblog  |  2023. június 7. 12:33
A Toyota nem áll be a “minden azonnal legyen elektromos!” kórusba, a vállalat szerint ez...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?