25 °C Budapest

Már csak 4 nap és 1 évig megint várni kell

Pénzcentrum
2006. november 28. 14:56

Még négy nap, s véget ér az idei kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampány. A 2007. évi díjakat összehasonlító, s még hezitáló ügyfeleknek nem árt szem előtt tartaniuk az időpontokat: amennyiben nem elégedettek meglévő biztosítójuk tarifájával, s jövőre egy olcsóbbhoz szeretnének átigazolni, úgy a szerződéseket december 1. éjfélig fel kell mondaniuk, olyan módon, hogy a felmondásnak be kell érkeznie a biztosítóba. Ezt követően a biztosítóváltás lehetősége egy évig elvész.

Az online szerződéskötés egyszerű, gyors és kényelmes ügyintézést biztosít az ügyfelek számára, nem beszélve arról, hogy akár 30 százalékos diszkontot is realizálhat az ügyfél, ám ahhoz, hogy a felmondást is elintézhessük az autós helyett, november 29-ig meg kell kapnunk a felmondólevelet és az alkuszi megbízást - fogalmaz Mestyán András, a biztositastipp.hu oldalt üzemeltető CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója. Amennyiben a szükséges dokumentumok ezt követően, azaz november 30-án érkeznek meg, úgy már az autótulajdonosnak kell gondoskodnia arról, hogy a felmondást december 1-ig megkapja a biztosító. Mivel december 1. péntekre esik, nem tanácsos az utolsó pillanatig várni a felmondás személyes leadásával a biztosítónál, nehogy zárt ajtók előtt találja magát a szerződését felmondani szándékozó ügyfél!

Az új biztosítás megkötésével legkésőbb december 31-ig várhat az autós - hangsúlyozta Mestyán András. A decemberi szerződéskötések jellemzően a MÁV Biztosító Egyesületet jellemezhetik majd, amely esetben a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) november végéig moratóriumot rendelt el az új kgfb-szerződések vonatkozásában.

Lényeges az ügyfél számára, hogy januárban a régi biztosítótól kártörténeti igazolást kell kérni, mert a kiválasztott új biztosító csak ez alapján tudja elismerni a már megszerzett kedvezményeket (bónusz). Ha az új szerződés megkötésekor nincs az ügyfélnek kártörténeti igazolása, úgy A0 besorolást kap, s ha 90 napon belül se juttatja el az igazolást az alkuszához, vagy a biztosítónak, akkor az új biztosító visszamenőleges hatállyal a legrosszabb, M4 fokozatba sorolja. Az igazolás utólagos bemutatásával azonban visszamenőlegesen kötelesek a besorolást a kártörténeti igazolásnak megfelelően módosítani.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 19. 18:49
A The Wall Street Journal (WSJ) tudósítója most olyan szigorított fegyházba kerül, amilyenben Aleksz...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 10:32
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy az infláiciókövető állampapír kamata növekedne, hanem a 2029/N BMÁP...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm