Már csak 4 nap és 1 évig megint várni kell

Pénzcentrum
2006. november 28. 14:56

Még négy nap, s véget ér az idei kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampány. A 2007. évi díjakat összehasonlító, s még hezitáló ügyfeleknek nem árt szem előtt tartaniuk az időpontokat: amennyiben nem elégedettek meglévő biztosítójuk tarifájával, s jövőre egy olcsóbbhoz szeretnének átigazolni, úgy a szerződéseket december 1. éjfélig fel kell mondaniuk, olyan módon, hogy a felmondásnak be kell érkeznie a biztosítóba. Ezt követően a biztosítóváltás lehetősége egy évig elvész.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az online szerződéskötés egyszerű, gyors és kényelmes ügyintézést biztosít az ügyfelek számára, nem beszélve arról, hogy akár 30 százalékos diszkontot is realizálhat az ügyfél, ám ahhoz, hogy a felmondást is elintézhessük az autós helyett, november 29-ig meg kell kapnunk a felmondólevelet és az alkuszi megbízást - fogalmaz Mestyán András, a biztositastipp.hu oldalt üzemeltető CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója. Amennyiben a szükséges dokumentumok ezt követően, azaz november 30-án érkeznek meg, úgy már az autótulajdonosnak kell gondoskodnia arról, hogy a felmondást december 1-ig megkapja a biztosító. Mivel december 1. péntekre esik, nem tanácsos az utolsó pillanatig várni a felmondás személyes leadásával a biztosítónál, nehogy zárt ajtók előtt találja magát a szerződését felmondani szándékozó ügyfél!

Az új biztosítás megkötésével legkésőbb december 31-ig várhat az autós - hangsúlyozta Mestyán András. A decemberi szerződéskötések jellemzően a MÁV Biztosító Egyesületet jellemezhetik majd, amely esetben a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) november végéig moratóriumot rendelt el az új kgfb-szerződések vonatkozásában.

Lényeges az ügyfél számára, hogy januárban a régi biztosítótól kártörténeti igazolást kell kérni, mert a kiválasztott új biztosító csak ez alapján tudja elismerni a már megszerzett kedvezményeket (bónusz). Ha az új szerződés megkötésekor nincs az ügyfélnek kártörténeti igazolása, úgy A0 besorolást kap, s ha 90 napon belül se juttatja el az igazolást az alkuszához, vagy a biztosítónak, akkor az új biztosító visszamenőleges hatállyal a legrosszabb, M4 fokozatba sorolja. Az igazolás utólagos bemutatásával azonban visszamenőlegesen kötelesek a besorolást a kártörténeti igazolásnak megfelelően módosítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39