Már csak 4 nap és 1 évig megint várni kell

Pénzcentrum
2006. november 28. 14:56

Még négy nap, s véget ér az idei kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampány. A 2007. évi díjakat összehasonlító, s még hezitáló ügyfeleknek nem árt szem előtt tartaniuk az időpontokat: amennyiben nem elégedettek meglévő biztosítójuk tarifájával, s jövőre egy olcsóbbhoz szeretnének átigazolni, úgy a szerződéseket december 1. éjfélig fel kell mondaniuk, olyan módon, hogy a felmondásnak be kell érkeznie a biztosítóba. Ezt követően a biztosítóváltás lehetősége egy évig elvész.

Az online szerződéskötés egyszerű, gyors és kényelmes ügyintézést biztosít az ügyfelek számára, nem beszélve arról, hogy akár 30 százalékos diszkontot is realizálhat az ügyfél, ám ahhoz, hogy a felmondást is elintézhessük az autós helyett, november 29-ig meg kell kapnunk a felmondólevelet és az alkuszi megbízást - fogalmaz Mestyán András, a biztositastipp.hu oldalt üzemeltető CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója. Amennyiben a szükséges dokumentumok ezt követően, azaz november 30-án érkeznek meg, úgy már az autótulajdonosnak kell gondoskodnia arról, hogy a felmondást december 1-ig megkapja a biztosító. Mivel december 1. péntekre esik, nem tanácsos az utolsó pillanatig várni a felmondás személyes leadásával a biztosítónál, nehogy zárt ajtók előtt találja magát a szerződését felmondani szándékozó ügyfél!

Az új biztosítás megkötésével legkésőbb december 31-ig várhat az autós - hangsúlyozta Mestyán András. A decemberi szerződéskötések jellemzően a MÁV Biztosító Egyesületet jellemezhetik majd, amely esetben a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) november végéig moratóriumot rendelt el az új kgfb-szerződések vonatkozásában.

Lényeges az ügyfél számára, hogy januárban a régi biztosítótól kártörténeti igazolást kell kérni, mert a kiválasztott új biztosító csak ez alapján tudja elismerni a már megszerzett kedvezményeket (bónusz). Ha az új szerződés megkötésekor nincs az ügyfélnek kártörténeti igazolása, úgy A0 besorolást kap, s ha 90 napon belül se juttatja el az igazolást az alkuszához, vagy a biztosítónak, akkor az új biztosító visszamenőleges hatállyal a legrosszabb, M4 fokozatba sorolja. Az igazolás utólagos bemutatásával azonban visszamenőlegesen kötelesek a besorolást a kártörténeti igazolásnak megfelelően módosítani.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?