-4 °C Budapest

Kötelező-kedvezmények: egyszerűsített az Allianz!

Pénzcentrum
2006. október 31. 13:00

2007-ben az eddiginél is sokoldalúbb ajánlattal és szélesebb körű kedvezményrendszerrel várja ügyfeleit az Allianz Hungária Biztosító, mely a le megszokott magas szintű szolgáltatási színvonalat az infláció alatti díjemelés mellett nyújtja. A kedvezmények összege elérheti a 40%-ot is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új tarifarendszerrel az a biztosító deklarált célja, hogy ügyfelei ténylegesen személyre szabott díjat fizessenek a kötelezőért, és profitáljanak is abból, szolgáltatások formájában. A tarifák és kedvezmények kialakításakor honorálták azokat, akik a balesetek megelőzésében élen járnak. A hagyományosan jó baleseti statisztikával rendelkező családi vezetők a 2007-es rendszerben például családi kedvezményt vehetnek igénybe, ha háztartásukban legalább 2 folyamatos díjfizetésű Allianz-szerződés van. A biztosító gyermekkedvezményét azok igényelhetik, akiknek családjában 14 éven aluli gyermek él, hiszen ők óvatosabban vezetnek, ha gyermekük is az autóban ül.

Mivel a napokban lépett piacra az Allianz Bank, adódik a lehetőség, hogy a bank és biztosító közös ügyfelei extra kedvezményeket kapjanak. Az Allianz természetesen élt ezzel a lehetőséggel, így ha Allianz hitelkártyával, vagy Allianz bankszámláról történik a díjlehívás, akkor csökkenhet a díj mértéke.

A fentiek mellett rendelkezésre állnak a partnerkedvezmények is: 20% kedvezményben részesülnek például azon ügyfelek, akik a már meglévő teljes körű Allianz-casco-juk mellé Allianz kötelezőt is kötnek. A kötelező mellé történő casco-kötésre utóbbi díjából jár 10% kedvezmény.

A kedvezmények hosszú sora természetesen itt nem ér véget, a teljesség igénye nélkül megemlítjük még a kampányidőszakban fennálló 10%-os internetes kedvezményt. Szintén érdemes tudni, hogy a népszerű kárrendezés átvállalási szolgáltatás 3 ezer forint helyett mostantól csak évi 120 Ft-ért vehető igénybe.

Dr. Salamon Károly, elnök-vezérigazgató kiemelte, rendkívül fontos, hogy ezen az árérzékeny piacon az ügyfelek a váltás időszakában a szokásosnál alaposabban tájékozódnak. Az Allianz a piaci sajátosságok ellenére sem kíván feladni a minőségből az ár csökkentése érdekében. Az árérzékenységre a társaság az infláció alatt indexált díjakkal és az új ügyfelek számára ajánlott, a korábbinál kedvezőbb díjakkal reagál.

Hoványi Sándor vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy igyekeztek átláthatóbbá tenni konstrukcióikat, ezért legalább 9 szempontot elhagytak a tavaly alkalmazott ismérvek közül. (Ilyen kihagyott faktor például a férfi és női vezetők megkülönböztetése...)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fiatalok számára kedvező, hogy a kor ismérv kombinálva lett a 14 év alatti gyermek meglétével, így a gyermekes fiatalok kedvezőbb tarifákra számíthatnak. Mindezt az indokolja, hogy a gyermekeseknél jóval kisebb a kockázati szorzó.

A 6 évnél fiatalabb jogosítvány pótdíja 5%-os. A legmagasabb bonus-malus osztályt az Allianz tovább bontotta 4 részre, így a B10 osztályt elérők számára is adódnak még lehetőségek.

Dr. Kálózdi Tamás, az értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettes kihangsúlyozta, hogy a gépjárműállomány csaknem 50%-a az Allianznál kerül biztosításra, míg a társaság díjbevételi részesedése 44%-os, amiből adódik, hogy a piaci átlagnál alacsonyabb díjjal kínálják szolgáltatásaikat.

A jövőben a rendőrség a biztosítók rendelkezésére bocsát majd egy olyan adatbázist, mely tartalmazza a 3 alkalomnál többször dokumentáltan szabálytalanul közlekedő autósok névsorát, ez pedig befolyásolhatja a biztosítási díjakat. Ezzel az autósok már anyagilag is érdekeltté lennének téve a szabályok betartásában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?