Kötelező-kedvezmények: egyszerűsített az Allianz!

Pénzcentrum
2006. október 31. 13:00

2007-ben az eddiginél is sokoldalúbb ajánlattal és szélesebb körű kedvezményrendszerrel várja ügyfeleit az Allianz Hungária Biztosító, mely a le megszokott magas szintű szolgáltatási színvonalat az infláció alatti díjemelés mellett nyújtja. A kedvezmények összege elérheti a 40%-ot is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az új tarifarendszerrel az a biztosító deklarált célja, hogy ügyfelei ténylegesen személyre szabott díjat fizessenek a kötelezőért, és profitáljanak is abból, szolgáltatások formájában. A tarifák és kedvezmények kialakításakor honorálták azokat, akik a balesetek megelőzésében élen járnak. A hagyományosan jó baleseti statisztikával rendelkező családi vezetők a 2007-es rendszerben például családi kedvezményt vehetnek igénybe, ha háztartásukban legalább 2 folyamatos díjfizetésű Allianz-szerződés van. A biztosító gyermekkedvezményét azok igényelhetik, akiknek családjában 14 éven aluli gyermek él, hiszen ők óvatosabban vezetnek, ha gyermekük is az autóban ül.

Mivel a napokban lépett piacra az Allianz Bank, adódik a lehetőség, hogy a bank és biztosító közös ügyfelei extra kedvezményeket kapjanak. Az Allianz természetesen élt ezzel a lehetőséggel, így ha Allianz hitelkártyával, vagy Allianz bankszámláról történik a díjlehívás, akkor csökkenhet a díj mértéke.

A fentiek mellett rendelkezésre állnak a partnerkedvezmények is: 20% kedvezményben részesülnek például azon ügyfelek, akik a már meglévő teljes körű Allianz-casco-juk mellé Allianz kötelezőt is kötnek. A kötelező mellé történő casco-kötésre utóbbi díjából jár 10% kedvezmény.

A kedvezmények hosszú sora természetesen itt nem ér véget, a teljesség igénye nélkül megemlítjük még a kampányidőszakban fennálló 10%-os internetes kedvezményt. Szintén érdemes tudni, hogy a népszerű kárrendezés átvállalási szolgáltatás 3 ezer forint helyett mostantól csak évi 120 Ft-ért vehető igénybe.

Dr. Salamon Károly, elnök-vezérigazgató kiemelte, rendkívül fontos, hogy ezen az árérzékeny piacon az ügyfelek a váltás időszakában a szokásosnál alaposabban tájékozódnak. Az Allianz a piaci sajátosságok ellenére sem kíván feladni a minőségből az ár csökkentése érdekében. Az árérzékenységre a társaság az infláció alatt indexált díjakkal és az új ügyfelek számára ajánlott, a korábbinál kedvezőbb díjakkal reagál.

Hoványi Sándor vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy igyekeztek átláthatóbbá tenni konstrukcióikat, ezért legalább 9 szempontot elhagytak a tavaly alkalmazott ismérvek közül. (Ilyen kihagyott faktor például a férfi és női vezetők megkülönböztetése...)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fiatalok számára kedvező, hogy a kor ismérv kombinálva lett a 14 év alatti gyermek meglétével, így a gyermekes fiatalok kedvezőbb tarifákra számíthatnak. Mindezt az indokolja, hogy a gyermekeseknél jóval kisebb a kockázati szorzó.

A 6 évnél fiatalabb jogosítvány pótdíja 5%-os. A legmagasabb bonus-malus osztályt az Allianz tovább bontotta 4 részre, így a B10 osztályt elérők számára is adódnak még lehetőségek.

Dr. Kálózdi Tamás, az értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettes kihangsúlyozta, hogy a gépjárműállomány csaknem 50%-a az Allianznál kerül biztosításra, míg a társaság díjbevételi részesedése 44%-os, amiből adódik, hogy a piaci átlagnál alacsonyabb díjjal kínálják szolgáltatásaikat.

A jövőben a rendőrség a biztosítók rendelkezésére bocsát majd egy olyan adatbázist, mely tartalmazza a 3 alkalomnál többször dokumentáltan szabálytalanul közlekedő autósok névsorát, ez pedig befolyásolhatja a biztosítási díjakat. Ezzel az autósok már anyagilag is érdekeltté lennének téve a szabályok betartásában.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 24. 20:26
A Media1 még a hétvégén e-mailben feltett néhány kérdést Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének,...
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm