Kötelező-kedvezmények: egyszerűsített az Allianz!

Pénzcentrum
2006. október 31. 13:00

2007-ben az eddiginél is sokoldalúbb ajánlattal és szélesebb körű kedvezményrendszerrel várja ügyfeleit az Allianz Hungária Biztosító, mely a le megszokott magas szintű szolgáltatási színvonalat az infláció alatti díjemelés mellett nyújtja. A kedvezmények összege elérheti a 40%-ot is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az új tarifarendszerrel az a biztosító deklarált célja, hogy ügyfelei ténylegesen személyre szabott díjat fizessenek a kötelezőért, és profitáljanak is abból, szolgáltatások formájában. A tarifák és kedvezmények kialakításakor honorálták azokat, akik a balesetek megelőzésében élen járnak. A hagyományosan jó baleseti statisztikával rendelkező családi vezetők a 2007-es rendszerben például családi kedvezményt vehetnek igénybe, ha háztartásukban legalább 2 folyamatos díjfizetésű Allianz-szerződés van. A biztosító gyermekkedvezményét azok igényelhetik, akiknek családjában 14 éven aluli gyermek él, hiszen ők óvatosabban vezetnek, ha gyermekük is az autóban ül.

Mivel a napokban lépett piacra az Allianz Bank, adódik a lehetőség, hogy a bank és biztosító közös ügyfelei extra kedvezményeket kapjanak. Az Allianz természetesen élt ezzel a lehetőséggel, így ha Allianz hitelkártyával, vagy Allianz bankszámláról történik a díjlehívás, akkor csökkenhet a díj mértéke.

A fentiek mellett rendelkezésre állnak a partnerkedvezmények is: 20% kedvezményben részesülnek például azon ügyfelek, akik a már meglévő teljes körű Allianz-casco-juk mellé Allianz kötelezőt is kötnek. A kötelező mellé történő casco-kötésre utóbbi díjából jár 10% kedvezmény.

A kedvezmények hosszú sora természetesen itt nem ér véget, a teljesség igénye nélkül megemlítjük még a kampányidőszakban fennálló 10%-os internetes kedvezményt. Szintén érdemes tudni, hogy a népszerű kárrendezés átvállalási szolgáltatás 3 ezer forint helyett mostantól csak évi 120 Ft-ért vehető igénybe.

Dr. Salamon Károly, elnök-vezérigazgató kiemelte, rendkívül fontos, hogy ezen az árérzékeny piacon az ügyfelek a váltás időszakában a szokásosnál alaposabban tájékozódnak. Az Allianz a piaci sajátosságok ellenére sem kíván feladni a minőségből az ár csökkentése érdekében. Az árérzékenységre a társaság az infláció alatt indexált díjakkal és az új ügyfelek számára ajánlott, a korábbinál kedvezőbb díjakkal reagál.

Hoványi Sándor vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy igyekeztek átláthatóbbá tenni konstrukcióikat, ezért legalább 9 szempontot elhagytak a tavaly alkalmazott ismérvek közül. (Ilyen kihagyott faktor például a férfi és női vezetők megkülönböztetése...)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fiatalok számára kedvező, hogy a kor ismérv kombinálva lett a 14 év alatti gyermek meglétével, így a gyermekes fiatalok kedvezőbb tarifákra számíthatnak. Mindezt az indokolja, hogy a gyermekeseknél jóval kisebb a kockázati szorzó.

A 6 évnél fiatalabb jogosítvány pótdíja 5%-os. A legmagasabb bonus-malus osztályt az Allianz tovább bontotta 4 részre, így a B10 osztályt elérők számára is adódnak még lehetőségek.

Dr. Kálózdi Tamás, az értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettes kihangsúlyozta, hogy a gépjárműállomány csaknem 50%-a az Allianznál kerül biztosításra, míg a társaság díjbevételi részesedése 44%-os, amiből adódik, hogy a piaci átlagnál alacsonyabb díjjal kínálják szolgáltatásaikat.

A jövőben a rendőrség a biztosítók rendelkezésére bocsát majd egy olyan adatbázist, mely tartalmazza a 3 alkalomnál többször dokumentáltan szabálytalanul közlekedő autósok névsorát, ez pedig befolyásolhatja a biztosítási díjakat. Ezzel az autósok már anyagilag is érdekeltté lennének téve a szabályok betartásában.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2023. május 30. 17:59
Születésnapi gondolatok a magazin szerkesztőitől. Az elmúlt egy évben tíz írás készült, ebből hat a...
Holdblog  |  2023. május 30. 16:54
A vállalatoknak és az országoknak akkor sem szabad túlköltekezni, ha épp profitot termelnek hangzott...
MEDIA1  |  2023. május 30. 16:50
A Nemzeti Filmintézet (NFI) három alkalommal is visszautasította Buda Flóra Anna 27 című animációs f...
Kiszámoló  |  2023. május 30. 10:05
Hitelügyintézős Gáborunk ígéretéhez híven folytatja az előző írását, most a vállalkozói hitelek bírá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?