Már tesztelik az új traffipaxokat

2015. január 5. 13:31

Már tesztelik a rendőrök az új sebességmérőket. A traffipaxok várhatóan már januárban kikerülnek az utakra. Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják.

Tavaly májusban két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság traffipaxtenderét. A rendőrség 160 sebességmérő berendezést vásárolt. Ezek mobil eszközök de a rendőrség több száz fix telepítésű eszköz beszerzését is tervezi. Akkor azt ígérték, hogy az új eszközök már pár hónap múlva az utakon lehetnek de legkésőbb 2014 végéig.

Az új mérők várhatóan már ebben a hónapban kikerülnek ki az utakra. Decemberben ugyanis még tesztelték a rendőrök az új traffipaxokat. Úgy tudjuk, hogy a mérők hitelesítése már megtörtént.

Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják majd. Erről még tavaly májusban beszélt az InfoRádiónak Óberling József az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője

A "mindent látó" sebességmérőket, hivatalos nevükön változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pontokat 720 millió forintért vásárolta a rendőrség. 2013-ban arról írtak a lapok, hogy a kormány 12,5 milliárd forintot költ sebességmérő eszközök beszerzésére, amelyet az európai unió is támogat.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem