25 °C Budapest

Ezért lett drágább szinte mindenkinek a mobilparkolás

Pénzcentrum
2014. július 10. 09:01

A többség számára emelkedett a mobilparkolás díja az új, központosított rendszer bevezetésével. Legrosszabbul a Vodafone ügyfelei jártak - íjra a Népszabadság.

Hiába ígértek olcsóbb mobilparkolást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakemberei, a többségnek drágult a szolgáltatás díja. Ugyanis hiába kevesebb a most előírt 50 forintos kényelmi díj a korábbi 75-nél, de ezt csak akkor veheti igénybe az autós, ha a sokféle mobilfizetési módszer közül olyat választ, amelyben közvetlenül az állami cégtől veszi igénybe a szolgáltatást, vagy a Barion alkalmazását használja telefonján. Ezekben az esetekben egyébként csak az előre feltöltött egyenleg terhére lehet parkolni.

Habár az előre feltöltős parkolásra az EME Zrt. régi rendszerében is volt lehetőség, a tapasztalatok szerint már akkor sem szerették ezt a megoldást az autósok. Ennél sokkal népszerűbb az SMS-parkolás. És hiába használja ezt az autósok 90 százaléka, éppen ez drágult meg az új rendszer bevezetésével.

A legjobban a Telekom ügyfelei jártak, nekik 75 forintot kell fizetniük, a Telenor 99 forintot, míg a Vodafone 115 forintot számol fel kényelmi díjként.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?