21 °C Budapest

Itt az Auchan legújabb nagy dobása: ilyen még nem volt Magyarországon

2017. május 5. 15:00

Országszerte, mind a 19 Auchan áruházban speciális, aktív kerekesszékhez csatolható, valamint egyszerre két kisgyermek szállítását is biztosító bevásárlókocsikkal segíti mostantól a mozgáskorlátozott, illetve családos vásárlók mindennapjait az Auchan. A vásárlói visszajelzéseket figyelembe véve minden egységében elektromos mopedet is biztosít a kereskedelmi lánc, amely mozgássérült, idős, vagy túlsúlyos emberek, akár várandós kismamák segítségére is lehet a bevásárlás során.

"Az Auchan Retail Magyarország mindig is törekedett az esélyegyenlőség biztosítására, mind vásárlói, mind munkatársai számára. A Magyarországon jelen lévő nagyvállalatok közül az elsők között csatlakoztunk a Nyitottak Vagyunk kezdeményezéshez, még évekkel ezelőtt. A közelmúltban kismama és kispapa programot indítottunk a gyermekvállalás után a munka világába visszatérő munkatársaink számára, és számos integrációs programmal segítjük megváltozott munkaképességű kollégáinkat, akiknek száma megközelíti a 400 főt" - mondta el az esemény kapcsán Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója.

A vállalat 2010 óta tudatosan foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkatársakat. A vállalat a speciális segítséget igénylő vásárlóinak is kiemelt figyelmet szentel. A babakocsival vagy kerekesszékkel érkezőket például kiszélesített pénztárak várják. Számos speciális eszköz, mint a három éve bevezetett Angelman-, vagy Down-szindrómás gyermekek számára kifejlesztett, speciális bevásárlókocsik már elérhetőek voltak az Auchan hipermarketiben. Emellett a vak és gyengén látó vásárlók számára a biztonsági szolgálat munkatársai kérésre kíséretet biztosítanak. Tavaly ősszel pedig az Auchan Magyarország elindította online áruházát, amely különösen azon vásárlóknak jelent segítséget, akik nehezen hagyják el otthonukat, így kényelmesebb számukra, ha ott veszik át a megrendelt termékeket.

2014-ben az országban elsőként budaörsi áruházában elindult egy olyan speciális, elektromos bevásárló moped tesztelése, amellyel a mozgási nehézségekkel küzdő vásárlók, akár idősek, akár kismamák könnyedén intézhetik a napi bevásárlást. A pozitív visszajelzések alapján a vállalat úgy döntött, 2017. májusától mind a 19 magyarországi áruházában, a hazai kiskereskedelemben egyedülálló módon bevezeti az innovatív járművet.

Idén májustól a mozgáskorlátozott vásárlók segítésére az Auchan egy könnyen használható, aktív kerekesszékhez közvetlenül csatolható bevásárlókocsit is bevezet minden áruházában.

Gondoltak a több kisgyermekkel érkező családokra is, hiszen idén májustól a már említett újításokon felül olyan bevásárlókocsit is igénybe vehetnek a vásárlók, amelybe egyszerre két, három év alatti gyermek is ültethető. Ez különösen az ikrekkel érkező családok számára nagy segítség. A három új eszköz, az elektromos moped és a két új bevásárlókocsi bevezetése összesen 20 millió forintos beruházást jelent a vállalatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem