8 °C Budapest
Mid adoult couple walking at a furniture store while talking and smiling - Consumerism concepts

Komoly változások az IKEA üzleteiben: erre készülhetnek a magyar vásárlók

2022. július 25. 10:29

Az IKEA korábban már bejelentette, hogy csökkenti az üzletek nyitvatartását többek között nálunk is, most viszont újabb fontos jövőbeli változásokat jelentett be a bútoróriás – írja a Világgazdaság.

A hónap elején váratlan volt az IKEA bejelentése, miszerint itthon csökkentett nyitvatartási idővel működnek tovább az áruházaik: hétköznaponként reggel 9 helyett 10-kor nyitnak, és este 9 helyett csak 8-ig tartanak nyitva. A svéd bútorgyártó a döntést azzal magyarázta, hogy hogy a koronavírus-járvány kezdete óta változtak a vásárlói igények, valamint az említett időszakokban kevesebben vásárolnak, miközben nő az érdeklődés a távoli rendelés iránt. A jövőben egyébként továbbra is tervezik fejleszteni az áruházakat, de ezzel egyidőben tervezési pontok megnyitása és központi ügyfélszolgálat létrehozása is szerepel a terveik között. 2021-re egyébként az online vásárlások száma megduplázódott és a teljes forgalom 19,3%-át tette ki.

A rövidített nyitvatartási időre logikus magyarázat lehet az itthon tapasztalt általános munkaerő-hiány is, ám ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta az IKEA, hogy a fennmaradó időt inkább a munkatársak további képzésére, tréningek tartására szeretnék felhasználni. A Covid-járvány egyébként jelentősen átalakította az IKEA forgalmát: 2021-re az online vásárlások száma megduplázódott, és a teljes forgalom 19,3%-át tette ki. Tavaly egyébként a bútorlánc forgalma 12%-kal nőtt összesen, de az adózott eredmény így is csökkent az előző évhez képest. A mostani átalakításban az ügyfélszolgálat rendszere is megújul, ami egy távolról működő értékesítési ponttá alakul, ahol többek között szélesebb időintervallumban lehet igénybe venni például a tervezési szolgáltatásokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm