14 °C Budapest
Happy woman shopping at a furniture store and looking at a dining room while smiling - lifestyle concepts

Itt a JYSK nagy bejelentése: ennek rengeteg magyar vásárló örülhet

2022. július 13. 17:00

200 millió eurós beruházásból épült a JYSK új logisztikai központja Ecseren, a bázis júniusban megkezdte a magyar üzletek kiszolgálását. Egyelőre 300 féle terméket tárolnak a 143 ezer négyzetméteres létesítményben, és hetente 40 kamion gördül be. Júliustól már Horvátország is innen kapja a termékeket, és teljes kapacitás mellett még több országot szolgálnak majd ki. A központ az ellátási problémákon is enyhíthet, a raktárból sokkal gyorsabban és hatékonyabban működik majd az áruszállítás a régióban.

Régiós szinten is meghatározó része lesz a JYSK európai logisztikájának az Ecseren épült logisztikai központ, amely a jövőbeni szállítási problémákon is segíthet. Amikor a központ teljes kapacitással beindul, akkor Magyarországról látják el Szlovákia, Horvátország és Szlovénia áruházait termékekkel.

Elindult Magyarország, felkészül Horvátország

A 143 ezer négyzetméteres és 205 ezer paletta árut tárolására képes, két automatizált magasraktárral felszerelt elosztóközpontba egyelőre hetente 40 kamionnyi áru érkezik, de a szállítmányok száma folyamatosan emelkedik. Jelenleg 300 féle terméket tárolnak itt, ami nagyjából 15 ezer raklapnyi árut jelent.

„Júliusban Horvátország, ezt követően pedig Szlovénia és Szlovákia is bekapcsolódik az ecseri központú logisztikai láncba. Ráadásul nem csak a logisztikát nézve lesz meghatározó a központ, amivel az elosztóközpont kezdetben 300 munkahelyet teremt, a forgalom bővülésével pedig akár 500 főre is emelkedhet az Ecseren foglalkoztatottak száma” – mondta Szimeiszter Sándor, a cég Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős country managere.

43 méteres magasraktár

Az elosztóközpont része egyébként két, 43 méter magas torony is, amelyekben automatizált magasraktárak működnek majd. A gépek beszerelése és tesztüzeme a következő hónapokban zajlik, és októberre indulhatnak be a tornyok teljes kapacitással. Az automatizált rendszerek és a hatékony áruútvonalak mellett a központ tervezésének másik fő vezérfonala a fenntarthatóság volt. A több országot kiszolgáló logisztikai központ létrehozása is évi 4,5 millió kilométerrel kevesebb fuvarútvonalat jelent, amivel évi 3600 tonna szén-dioxid kibocsátás spórolható meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az épületen belül csak elektromos targoncák közlekednek, és a tetőn hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket, a melegvíz-ellátást napkollektorokkal támogatják, és hőszivattyúval csökkentik a fűtési igényt. Az áruházlánc bízik abban, hogy a high-tech központ segítségével csökkenteni tudják az ellátási problémák jelentette nehézségeket és kiszámíthatóbbá tehetik a logisztikai folyamatokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm