15 °C Budapest
stop smoking concept.

Drasztikus változás jön a magyar dohányboltokban: már ezek is eltűnnek a polcokról

2021. szeptember 22. 17:11

2022. január 1-jétől drasztikus változás jön a magyar dohányboltokban: érkezik az egységes doboz a cigarettákra. 10 év alatt negyedével esett vissza itthon a cigarettaforgalom, és nyolc év alatt 100 százalékkal növekedtek az árak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2022. január 1-jétől drasztikus változás jön a magyar dohányboltokban: érkezik az egységes doboz a cigarettákra. Ezeken már a felület első és hátsó oldalán 70 százalékban egészségügyi figyelmeztetés fog szerepelni.

A Telex cikke szerint rákerült a dobozra az is, hogy a filter egyszer használatos műanyagot tartalmaz, és a márkák színekkel vagy betűtípussal sem különböztethetik már meg magukat, mert a dobozok egységes zöld színű alapon, teljesen azonos betűtípussal tüntetik fel a márkát.

A portál felidézi, hogy 10 év alatt negyedével esett vissza itthon a cigarettaforgalom, és nyolc év alatt 100 százalékkal növekedtek az árak. 2020-ban, a Covid nyomán a fővárosban és az osztrák határ közelében (Sopronban például) apadt a trafikok forgalma, de a keleti országrészben 50 százalékkal nőtt a legális piac, egyes városokban háromszoros lett a forgalom. A Covid miatt kisebb lett az ukrán határon át a forgalom, és így a csempészet is nehezebb lett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 14:16