Már a mobilod is köthet helyetted szerződést: vigyázz, mit írsz alá

2019. július 6. 20:52

A mySigno 4.0 verziója, mint biometrikus, kézi aláírás létrehozását és ellenőrzését támogató elektronikus aláírási termék lehetővé teszi már akár tableten, vagy mobil eszközön is  az Európai Unió eIDAS rendeletben megfogalmazott követelményeknek megfelelően az elektronikus dokumentumok aláírását. 

Az elektronikus azonosítási és bizalmi szolgáltatásokról szóló rendelet (910/2014/EU. sz. eiDAS rendelet) egy rendeletbe foglalt szabványosítási előírás, amely így az egész EU területén hatályos tagországra vonatkozik és egységes szabályozás alá helyezi az elektronikus aláírásokat. Az eIDAS három elektronikusaláírás-típust ismer: 

  • Az egyszerű elektronikus aláírásokra vonatkozó szabályozás kimondja, egyetlen aláírásnak sem lehet kétségbe vonni jogérvényességét pusztán az elektronikus formája miatt.
  • Fokozott biztonságú elektronikus aláírások (AdES): ennek a típusnak számos követelménynek kell megfelelnie. Az aláírásnak kizárólag az aláíróhoz köthetőnek kell lennie, alkalmasnak kell lennie az aláíró azonosítására, olyan módszerrel hozzák létre, amit az aláíró valószínűleg csak maga vehet igénybe és minden változásnak nyomon követhetőnek kell lennie; így az ilyen aláírás jogkövetkezménye megegyezik a személy által papíron történő kézi aláírással. Erre kapott tanúsítást a mySigno termék.
  • Minősített elektronikus aláírások (QES): ez egy olyan aláírás típus, mely megfelelő biztonságos eszköz (chipkártya) és eljárás során (tanúsító szervezet) kerül kiadásra a digitális aláíráshoz használatos tanúsítvány, amelynek jogérvényessége megegyezik a két tanú mellett készített kézírásos aláírásokéval. 
A mySigno 4.0 terméktanúsítása annyiban tér el más hasonló funkciót (hiteles kézi aláírás) biztosító termék tanúsítástól, hogy közvetlen kimondja, a megoldás megfelel az EU hivatkozott rendeletének - tudomásunk szerint jelenleg csak a mi termékünk rendelkezik ilyen tanúsítással

- mondta Kovács Árpád, a fejlesztőcég, az InfoScope Kft. szakértője. A fokozott biztonságú aláírásra vonatkozó követelményeknek való megfelelésnek köszönhetően a rendszer használható minden olyan üzleti folyamatban, ahol az ügyfélnek egyszerű aláírása szükséges, de ennek bizonyító erővel kell rendelkeznie. Ilyen felhasználási mód jelenleg a például a biztosítóknál az ajánlatadási folyamat, közmű szolgáltatóknál az ügyfél szerződés kötési vagy adatmódosítási folyamat, fuvarozóknál az árú átvételét biztosító folyamatok. A fentiekre figyelemmel a mySigno rendszerét használó ügyfelek között megtalálhatjuk az Aegon Magyarországot, az CIG Pannonia Biztosítót, az UNIQA Biztosító és az E.ON Magyarországot. 

A mySigno új, tanúsított verziója nem csak operációs rendszer független, azaz támogatja mind a Windows, Android és iOS aktuális verzióit, hanem böngésző független is, jelenleg ügyfeleink az ismertebb, elterjed webböngészők (pl. Chrome, Safari, FireFox, EDGE) új verziójában is használják a saját böngészőben futó megoldásukhoz integrálva. Az ügyfél saját mobileszközén a felhasználó, alkalmazva az okoseszközökre optimalizált reszponzív webes aláíró felületet, akár a saját mobiltelefonján is képes dokumentum aláírásra, bárhol is tartózkodjon az adott pillanatban 

- mondta Kovács Árpád, az InfoScope Kft. szakértője.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem