10 °C Budapest
Nincs több kifogás: így veheted fel a harcot az ünnepi plusz kilók ellen

Nincs több kifogás: így veheted fel a harcot az ünnepi plusz kilók ellen

2017. december 22. 15:00

A karácsonyi ajándékozás az év végi ünneplés egyik csúcspontja. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a fa alá. A legfontosabb, hogy olyan ajándékokat vegyünk szeretteinknek, amik hasznosak a számukra. Slágerajándéknak számítanak például a sportoláshoz köthető kiegészítők, kiváltképp az ide is egyre inkább beszivárgó digitális kütyük, amik valóságos élménnyé tudják varázsolni a gyakorlatokat. A könnyebb eligazodást elősegítve a Pénzcentrum most azoknak gyűjtött ötleteket, akik sportimádóknak készülnek karácsonyi ajándékot vásárolni.

Legfrissebb felmérések szerint a lakosság majd 80 százaléka vásárol valamilyen meglepetést szerettei számára, ez pedig becslések szerint nem kevesebb mint 100 milliárdos összeget fog idén jelenteni a kereskedők számára. A sportoláshoz köthető ruházati és elektronikai kiegészítők pedig kiváltképp kapós ajándéknak számítanak. Hiszen a sportmegszállottak mellet, azok akik új évi fogadalom gyanánt tervezik, hogy 2018-ban bizony megszabadulnának néhány kilótól, szinte biztosan repesni fognak az örömtől egy-egy megfelelően kiválasztott kiegészítő láttán.

Végtelen élmény és technika

A sportolás persze már önmagában is hatalmas élmény, manapság azonban már nincs technikai korlátja annak, hogy igazán filmszerűvé és élénkké tegyük tevékenységünket. Ráadásul mindeközben fizikai állapotunkról is folyamatosan értesülhetünk, aminek segítségével növelni vagy adott esetben csökkenteni tudjuk teljesítményünk. Éppen ezért válogatásunkat a slágerajándékok egyik zászlóshajójával a technikai kütyükkel kezdjük, hiszen ha valaki például már edzett úgy, hogy fülében kedvenc zenéi szóltak, ráadásul a legvadabb gyakorlatok közepette is monitorozhatta saját teljesítményét egy okosóra segítségével, az nagyon is tudja, hogy ezek mára alapszükségletté váltak. Így, azok akik szívesen lepnék meg sportolni vágyó családtagjaikat, barátaikat ezzel a termékkategóriával nem lőhetnek mellé.

A nem megfelelően kiválasztott kütyük ugyanakkor pokollá is tehetik az időtöltést. A fülesek sok esetbe például pocsékul szólnak vagy állandóan kiesnek a fülből, sőt legtöbbször még a vezetékekkel is bajlódni kell. Okosórák garmadája pedig rosszul csatlakozik a csuklóra, nem mér rendesen pulzust vagy nem lehet látni a kijelzőjét. Az ideális fülhallgató hiányának orvosolására azonban egy csapásra megoldást jelenthet a parányi Samsung Gear IconX vezeték nélküli füles, ami ráadásul belső memóriával is rendelkezik, így még a telefont sem kell az embernek magával hurcolásznia és a karjára csatolni, akkor ha mozogni indul. Az apróság egyébként 50 ezer forint körüli áron érhető el a hazai kereskedőknél.

Ha a jó fülhallgató adott, akkor elkezdhetünk kissé komolyabb irányba mozdulni. Azoknak például, akik már alapból rendkívül sokat mozognak és fontos is számukra, hogy nyomon tudják követni és megannyi funkcióval megspékelni az edzésüket, tutira örülnének egy felsőkategóriás okosórának. Hiába számít ugyanis még mindig rétegterméknek az elektronikai eszközök e kategóriája, annyi bizonyosan elmondható róluk, hogy legnagyobb előnyük éppen abban rejlik, hogy segítségükkel kényelmesen nyerhetünk ki belőlük olyan információkat, melyekkel javítani tudunk teljesítményünkön vagy akár az életminőségünkön is. Éppen ezért a sportínyenceknek és a legújabb digitális kütyük szerelmeseinek tökéletes választás lehet a Samsung idén megjelent Gear Sport darabja, amit 90 ezerért vesztegetnek manapság.

Fuss Forest

Azokra is gondoltunk persze, akik anyagi helyzetükhöz mérten nem feltétlenül elektronikai cikkben gondolkodnak, de mégis szeretnének olya kiegészítőt vásárolni a fa alá, aminek egy sportszerető ember örül. Ha kiszemeltünk például nem szeret vagyonokat költeni egy-egy sporttevékenységre vagy olyan nagyobb közösségben mutatkozni, mint például egy edzőterem, azoknak marad a már évezredek óta jól bevált futás. Futni azonban vagy nagyon imád valaki vagy gyűlöli az egészet. Ezért, ha biztosak vagyunk abban, hogy akinek az ajándékot szánjuk inkább az előbbi csoportba tartozik, simán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. A téli szabadban futáshoz például rengeteg kiegészítőre van szükség. Ezek egyike az aláöltöző, a Dechatlonban például 3 - 8 ezerért már találhatunk minőségibb darabokat. Egy márkásabb ruhanemű ugyanakkor megközelítőleg már 15 ezernél indul.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hideg hőmérséklet elleni védelem természetesen fontos, a legfontosabb azonban a cipő. Ezeknél egyáltalán nem mindegy például, hogy milyen terepen használjuk őket, úgyhogy mindenképp érdemes jól értesültnek lenni ez ügyben, nehogy az ajándékozás kudarcba fulladjon. Egy felső kategóriás terep futócipő például 30 ezernél kezdődik, de ennél jóval olcsóbban 16 ezer környékén is lehet találni megfelelő darabokat. Ha ruhaneműket szeretnénk ajándékozni mindig fontos, hogy pontosan legyünk tisztában a méretekkel, ezt valahogy mindenképpen puhatolózzuk ki a vásárlás előtt, ugyanis ha nem interneten szerezzük be az ajándéknak való darabokat, akkor csupán a boltok jóindulatán múlik az, hogy visszaveszik-e azokat csupán azért, mert az "nem tetszik" valakinek.

Mozdulj meg

Ha pontosan tudod, hogy a kiszemelted bizonyosan megmozdulna és voltaképpen szívesen sportolna, csak mindig ócska kifogásokat talál ki azért, hogy miért is nem teszi mindezt, akkor egy fitneszterem belépő is tökéletes ajándék lehet a számára. Az év ennek a szakában pedig különösen, hiszen a kinti hideg miatt nem túl komfortos a szabadban edzeni. Egy rövid google keresés után gyorsan találhatunk a lakóhelyünkhöz közeli termet, Budapesten például már 10 ezer forintért lehet kacérkodni egy 30 napos belépővel. Ha kiszemeltünk azonban valamivel komolyabb elképzelésekkel rendelkezik az új trendek iránt, akkor egy 12 alkalmas Crossfit bérletet például 20 - 25 ezer forintért szerezhetünk be neki.

A víz nélküli pecás és kanapédrukker

Azoknak, akiknek valamelyik családtagjuk inkább csak a fotel kényelméből vagy históriákon keresztül hódol sportszenvedélyének tuti és olcsó ajándék lehet valamilyen sportmagazin előfizetés. A Képes Sport (heti lap) éves előfizetése például 15 300 forint, míg a Magyar Horgászra (havi lap) most 4 260 forintért lehet előfizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?