9 °C Budapest

Nincs több kifogás: így veheted fel a harcot az ünnepi plusz kilók ellen

2017. december 22. 15:00

A karácsonyi ajándékozás az év végi ünneplés egyik csúcspontja. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a fa alá. A legfontosabb, hogy olyan ajándékokat vegyünk szeretteinknek, amik hasznosak a számukra. Slágerajándéknak számítanak például a sportoláshoz köthető kiegészítők, kiváltképp az ide is egyre inkább beszivárgó digitális kütyük, amik valóságos élménnyé tudják varázsolni a gyakorlatokat. A könnyebb eligazodást elősegítve a Pénzcentrum most azoknak gyűjtött ötleteket, akik sportimádóknak készülnek karácsonyi ajándékot vásárolni.

Legfrissebb felmérések szerint a lakosság majd 80 százaléka vásárol valamilyen meglepetést szerettei számára, ez pedig becslések szerint nem kevesebb mint 100 milliárdos összeget fog idén jelenteni a kereskedők számára. A sportoláshoz köthető ruházati és elektronikai kiegészítők pedig kiváltképp kapós ajándéknak számítanak. Hiszen a sportmegszállottak mellet, azok akik új évi fogadalom gyanánt tervezik, hogy 2018-ban bizony megszabadulnának néhány kilótól, szinte biztosan repesni fognak az örömtől egy-egy megfelelően kiválasztott kiegészítő láttán.

Végtelen élmény és technika

A sportolás persze már önmagában is hatalmas élmény, manapság azonban már nincs technikai korlátja annak, hogy igazán filmszerűvé és élénkké tegyük tevékenységünket. Ráadásul mindeközben fizikai állapotunkról is folyamatosan értesülhetünk, aminek segítségével növelni vagy adott esetben csökkenteni tudjuk teljesítményünk. Éppen ezért válogatásunkat a slágerajándékok egyik zászlóshajójával a technikai kütyükkel kezdjük, hiszen ha valaki például már edzett úgy, hogy fülében kedvenc zenéi szóltak, ráadásul a legvadabb gyakorlatok közepette is monitorozhatta saját teljesítményét egy okosóra segítségével, az nagyon is tudja, hogy ezek mára alapszükségletté váltak. Így, azok akik szívesen lepnék meg sportolni vágyó családtagjaikat, barátaikat ezzel a termékkategóriával nem lőhetnek mellé.

A nem megfelelően kiválasztott kütyük ugyanakkor pokollá is tehetik az időtöltést. A fülesek sok esetbe például pocsékul szólnak vagy állandóan kiesnek a fülből, sőt legtöbbször még a vezetékekkel is bajlódni kell. Okosórák garmadája pedig rosszul csatlakozik a csuklóra, nem mér rendesen pulzust vagy nem lehet látni a kijelzőjét. Az ideális fülhallgató hiányának orvosolására azonban egy csapásra megoldást jelenthet a parányi Samsung Gear IconX vezeték nélküli füles, ami ráadásul belső memóriával is rendelkezik, így még a telefont sem kell az embernek magával hurcolásznia és a karjára csatolni, akkor ha mozogni indul. Az apróság egyébként 50 ezer forint körüli áron érhető el a hazai kereskedőknél.

Ha a jó fülhallgató adott, akkor elkezdhetünk kissé komolyabb irányba mozdulni. Azoknak például, akik már alapból rendkívül sokat mozognak és fontos is számukra, hogy nyomon tudják követni és megannyi funkcióval megspékelni az edzésüket, tutira örülnének egy felsőkategóriás okosórának. Hiába számít ugyanis még mindig rétegterméknek az elektronikai eszközök e kategóriája, annyi bizonyosan elmondható róluk, hogy legnagyobb előnyük éppen abban rejlik, hogy segítségükkel kényelmesen nyerhetünk ki belőlük olyan információkat, melyekkel javítani tudunk teljesítményünkön vagy akár az életminőségünkön is. Éppen ezért a sportínyenceknek és a legújabb digitális kütyük szerelmeseinek tökéletes választás lehet a Samsung idén megjelent Gear Sport darabja, amit 90 ezerért vesztegetnek manapság.

Fuss Forest

Azokra is gondoltunk persze, akik anyagi helyzetükhöz mérten nem feltétlenül elektronikai cikkben gondolkodnak, de mégis szeretnének olya kiegészítőt vásárolni a fa alá, aminek egy sportszerető ember örül. Ha kiszemeltünk például nem szeret vagyonokat költeni egy-egy sporttevékenységre vagy olyan nagyobb közösségben mutatkozni, mint például egy edzőterem, azoknak marad a már évezredek óta jól bevált futás. Futni azonban vagy nagyon imád valaki vagy gyűlöli az egészet. Ezért, ha biztosak vagyunk abban, hogy akinek az ajándékot szánjuk inkább az előbbi csoportba tartozik, simán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. A téli szabadban futáshoz például rengeteg kiegészítőre van szükség. Ezek egyike az aláöltöző, a Dechatlonban például 3 - 8 ezerért már találhatunk minőségibb darabokat. Egy márkásabb ruhanemű ugyanakkor megközelítőleg már 15 ezernél indul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hideg hőmérséklet elleni védelem természetesen fontos, a legfontosabb azonban a cipő. Ezeknél egyáltalán nem mindegy például, hogy milyen terepen használjuk őket, úgyhogy mindenképp érdemes jól értesültnek lenni ez ügyben, nehogy az ajándékozás kudarcba fulladjon. Egy felső kategóriás terep futócipő például 30 ezernél kezdődik, de ennél jóval olcsóbban 16 ezer környékén is lehet találni megfelelő darabokat. Ha ruhaneműket szeretnénk ajándékozni mindig fontos, hogy pontosan legyünk tisztában a méretekkel, ezt valahogy mindenképpen puhatolózzuk ki a vásárlás előtt, ugyanis ha nem interneten szerezzük be az ajándéknak való darabokat, akkor csupán a boltok jóindulatán múlik az, hogy visszaveszik-e azokat csupán azért, mert az "nem tetszik" valakinek.

Mozdulj meg

Ha pontosan tudod, hogy a kiszemelted bizonyosan megmozdulna és voltaképpen szívesen sportolna, csak mindig ócska kifogásokat talál ki azért, hogy miért is nem teszi mindezt, akkor egy fitneszterem belépő is tökéletes ajándék lehet a számára. Az év ennek a szakában pedig különösen, hiszen a kinti hideg miatt nem túl komfortos a szabadban edzeni. Egy rövid google keresés után gyorsan találhatunk a lakóhelyünkhöz közeli termet, Budapesten például már 10 ezer forintért lehet kacérkodni egy 30 napos belépővel. Ha kiszemeltünk azonban valamivel komolyabb elképzelésekkel rendelkezik az új trendek iránt, akkor egy 12 alkalmas Crossfit bérletet például 20 - 25 ezer forintért szerezhetünk be neki.

A víz nélküli pecás és kanapédrukker

Azoknak, akiknek valamelyik családtagjuk inkább csak a fotel kényelméből vagy históriákon keresztül hódol sportszenvedélyének tuti és olcsó ajándék lehet valamilyen sportmagazin előfizetés. A Képes Sport (heti lap) éves előfizetése például 15 300 forint, míg a Magyar Horgászra (havi lap) most 4 260 forintért lehet előfizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm