37 °C Budapest
Fotók: így fognak kinézni az új magyar bankjegyek

Fotók: így fognak kinézni az új magyar bankjegyek

2016. november 14. 10:57

A gyors technológiai fejlődés a bankjegyek megújulását is megköveteli. A megújított 2 ezer és 5 ezer forintos bankjegyek 2017 márciusától jelennek meg a készpénzforgalomban. Mutatjuk, hogyan fognak kinézni.

Az egyik cél az, hogy minden felhasználói réteg, így a lakosság számára is olyan azonosító jeleket tartalmazzanak a bankjegyek, amiket a hétköznapi vásárolásaink során különböző segédeszközök nélkül is könnyen lehet azonosítani

- mondta el a bankjegyeket bemutató sajtótájékoztatón Pataki Tibor, Készpénzlogisztikai igazgató (MNB).

Bár a grafikai jegyek nem változtak meg a bankjegyeken mégis sok az újdonság. Ránézésre is látható, hogy a biztonsági elemek is megújultak a bankjegyeken, például kézzel is jól tapintható elemek is találhatunk az új címleteken, ami részben a látássérülteknek is segíthet az azonosításban.

További részletekért kattints IDE!

1.

2.

3.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


4.

5.

6.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00