Idén eddig 50 milliárd forintot költöttünk útdíjra

Idén eddig 50 milliárd forintot költöttünk útdíjra

Pénzcentrum
2016. szeptember 6. 09:30

Az év első nyolc hónapjában 50 milliárd forint folyt be az e-matricákból az útdíjszolgáltatókhoz. A legtöbben megyei, illetve éves jogosultságot vásároltak - tudta meg a Magyar Idők.

Idén az év elejétől szeptember negyedikéig 7,8 százalékkal több e-matrica kelt el Magyarországon, mint tavaly ilyenkor, a bevételek pedig tíz százalékkal nőttek - derült ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató által lapunkhoz eljuttatott adatokból. Az értékesített darabszám 9 507 925, míg az eladási érték 50,418 milliárd forint volt.

A növekedés két matricatípusnak köszönhető: az évesnek és a megyeinek. Mindkettő esetében 14 százalékkal több jogosultság kelt el, mint egy évvel korábban. Az éves matrica száma közel 330 ezer, a bevétel 14,3 milliárd forint volt. A megyei matricákból 1 466 364 fogyott, amiből csaknem nyolcmilliárd forintos bevétele keletkezett a szolgáltató cégnek.

A megyék közül szokás szerint Pest megyében kelt el a legtöbb, 863 224 jogosultság, a bevétel ott meghaladta a 4,7 milliárd forintot. Százezernél több matrica Fejérben és Győr-Moson-Sopronban fogyott, hatvanezer és tízezer között tíz megyében forgalmaztak, Baranyában és Veszprémben tízezernél kevesebb kelt el.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?