12 °C Budapest

Kékfrankos Április: megtalálták a legjobb kékfrankost és bikavért (x)

Pénzcentrum
2016. április 11. 04:59

A legnagyobb kékfrankos és bikavér kóstoló jön áprilisban.

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb szőlőfajtája, a kizárólag fehérborokra specializálódott borvidékeinken kívül mindenhol foglalkoznak vele. Ezért, és mert számos bortípus készíthető belőle, a szőlőfajta borai még magyar viszonylatban is elképesztően változatosak. A Wineloversnél az egész április ezek megismeréséről szól: borversennyel, rendezvényekkel, játékkal!


A Winelovers Prémium Boros Rendezvények áprilisban a kékfrankos sokoldalúságát mutatja be. Mivel a bikavérek alapját is a fajta adja, ez a bortípus is kiemelt szerephez jut. Erről szólt a legutóbbi Winelovers Afterwork és a Winelovers Borteszt is. Utóbbin a szakértő csoport megtalálta az év legizgalmasabb tételeit: a Winelovers Borteszten összesen 50 kékfrankos és bikavér közül választották ki a legjobb fajtaborokat és házasításokat. Az Egri Kovács Nimród Borászat 2012-es Monopole Blues Kékfrankosa bizonyult a legjobb fajtabornak, a Thummerer Pince 2011-es Egri Bikavér Superiorja pedig a legjobb bikavérnek.


A top borok közül sokat maguk a borászok kóstoltatnak majd április 23-án, a Corinthia Budapestben, a Kékfrankos Április Nagykóstolón, vagyis a hónap főrendezvényén. Eddig több mint 61 kiállító jelezte részvételi szándékát, de a lista folyamatosan bővül. 

Kékfrankos és április, csúcsformában

Lesznek azonban olyan borok, amelyekkel csak a Prémium Bikavér teremben, vagy egy-egy mesterkurzuson ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ilyenek például az egri St Andrea kékfrankos fajtaborai, amelyek kereskedelmi forgalomban nem elérhetők, a borászat április 23-i mesterkurzusán azonban kiemelt szerepet kapnak. Az idei év vendégborát, a kadarkát is egy exkluzív masterclasson térképezhetik fel.  

A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett Prémium Bikavér terem pedig ezúttal is csendes, elmélyült kóstolást tesz lehetővé egy kiemelkedő borkategóriában. Az érdeklődők itt minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, a helyszínen pedig sommelier, valamint a borokkal kapcsolatos legfontosabb információk állnak rendelkezésre.

Játék egész hónapban

Hogy valóban az egész hónap a kékfrankosról szóljon, játékot is hirdet a Winelovers: a Facebookon és az Instagramon #kekfrankosaprilis kulcsszóval posztolt, nyilvánosan megosztott bejegyzéseket a hónap végén díjazzák. A legjobb képek készítői, és a legtöbb bejegyzés publikálói rendezvénybelépőket nyernek, továbbá meghívást kapnak a következő, zártkörű és exkluzív Winelovers Bortesztre!

A Kékfrankos Április Bortesztjének legjobb tételeit itt tekintheti meg: kekfrankosaprilis.hu/top-kekfrankosok


A rendezvényről és a mesterkurzusról is a honlapon talál bővebb információkat: kekfrankosaprilis.hu/ 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem