19 °C Budapest

Így fizethetsz a mobiloddal a legnagyobb fesztiválokon is

Pénzcentrum
2015. augusztus 1. 20:02

Tíz nap sincs már hátra az idei Szigetig: Európa egyik legnagyobb fesztiválján is fizethetünk az okostelefonunkkal: mutatjuk, milyen egyszerűen működik a rendszer.

2015 nyarán már nincs szükség pénztárcára vagy plasztik bankkártyára a fesztiválozáshoz. Az idei év egyik legnagyobb fesztiválújdonsága, hogy okostelefonnal is lehet fizetni minden hazai készpénzmentes rendezvényen, többek között az augusztusi budapesti Sziget Fesztiválon.

MobilTárcával minden PayPass egyérintéses terminálon lehet fizetni - a fesztiválokon ugyanúgy, mint bevásárlásnál, vagy akár külföldi nyaralásnál is. Az alkalmazás az NFC (vagyis Near Field Communications) technológiát használja, amely egy biztonságos és érintés nélküli megoldás az adatok átadására - tehát csak azokban a készülékekben működik, amelyek NFC-sek.

Fizetéskor - beállítástól függően - nincs más teendő, mint a mobilkészülék hátoldalát a banki terminálhoz érinteni. A fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, így a tranzakció nem generál forgalmat. A MobilTárca kiváltja a fesztiválkártyát is, így nem kell időt tölteni annak kiváltásával, feltöltésével, a maradék összeg visszaváltásával.

A fizetési funkció használatához azonban szükséges a MobilTárcába letöltött bankkártya is, amely jelenleg az OTP Banknál érhető el - az OTP MasterCard Mobil PayPass típusú kártya tölthető le a MobilTárca alkalmazásba. Ez a kártya a MobilTárcában ugyanúgy működik, mint minden plasztik PayPass bankkártya - minden PayPass elfogadóhelyen 5000 forint alatti vásárlásnál PIN kód megadása nélkül lehet vele fizetni, efölött pedig a bankkártyához tartozó PIN kód megadása szükséges a vásárláshoz.

Minden olyan készpénzmentes fesztiválon lehet így fizetni, ahol egyébként plasztik PayPass típusú bankkártyát is lehet használni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fontos tudni, hogy a fizetés lemerült mobilkészülék esetén is működik.

Így vigyáznak a pénzünkre

Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon biztonságos-e ez a fizetési rendszer. Az alkalmazás fejlesztői szerint ha nincs bekapcsolva az Alapértelmezett kártya funkció, akkor minden fizetés előtt el kell indítani a MobilTárca alkalmazást, ahol meg kell adni az előzetesen beállított MobilTárca PIN-kódot. Ezt követően a Fizetés gomb megnyomásával kell jóváhagyni a tranzakciót. (Ebben az esetben nem lehet fizetni lemerült telefonnal, viszont akkor sem tud fizetni senki a készülékkel, ha az illetéktelen kezekbe kerül - hiszen csak a MobilTárca PIN-kód ismeretében indítható el az alkalmazás.)

Ráadásul a rendszer egyszerűbb, mert nem kell sorban állni a fesztiválkártyáért, nem kell megoldani a fesztiválkártya feltöltését és nem kell azon aggódni, hogy mikor és hol lehet a kártyán maradt pénzt visszaváltani. Valamint nem kell, hogy az ügyfélnél legyen a plasztik alapú bankkártya (így elveszni sem fog).

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem