15 °C Budapest

Így fizethetsz a mobiloddal a legnagyobb fesztiválokon is

Pénzcentrum
2015. augusztus 1. 20:02

Tíz nap sincs már hátra az idei Szigetig: Európa egyik legnagyobb fesztiválján is fizethetünk az okostelefonunkkal: mutatjuk, milyen egyszerűen működik a rendszer.

2015 nyarán már nincs szükség pénztárcára vagy plasztik bankkártyára a fesztiválozáshoz. Az idei év egyik legnagyobb fesztiválújdonsága, hogy okostelefonnal is lehet fizetni minden hazai készpénzmentes rendezvényen, többek között az augusztusi budapesti Sziget Fesztiválon.

MobilTárcával minden PayPass egyérintéses terminálon lehet fizetni - a fesztiválokon ugyanúgy, mint bevásárlásnál, vagy akár külföldi nyaralásnál is. Az alkalmazás az NFC (vagyis Near Field Communications) technológiát használja, amely egy biztonságos és érintés nélküli megoldás az adatok átadására - tehát csak azokban a készülékekben működik, amelyek NFC-sek.

Fizetéskor - beállítástól függően - nincs más teendő, mint a mobilkészülék hátoldalát a banki terminálhoz érinteni. A fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, így a tranzakció nem generál forgalmat. A MobilTárca kiváltja a fesztiválkártyát is, így nem kell időt tölteni annak kiváltásával, feltöltésével, a maradék összeg visszaváltásával.

A fizetési funkció használatához azonban szükséges a MobilTárcába letöltött bankkártya is, amely jelenleg az OTP Banknál érhető el - az OTP MasterCard Mobil PayPass típusú kártya tölthető le a MobilTárca alkalmazásba. Ez a kártya a MobilTárcában ugyanúgy működik, mint minden plasztik PayPass bankkártya - minden PayPass elfogadóhelyen 5000 forint alatti vásárlásnál PIN kód megadása nélkül lehet vele fizetni, efölött pedig a bankkártyához tartozó PIN kód megadása szükséges a vásárláshoz.

Minden olyan készpénzmentes fesztiválon lehet így fizetni, ahol egyébként plasztik PayPass típusú bankkártyát is lehet használni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fontos tudni, hogy a fizetés lemerült mobilkészülék esetén is működik.

Így vigyáznak a pénzünkre

Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon biztonságos-e ez a fizetési rendszer. Az alkalmazás fejlesztői szerint ha nincs bekapcsolva az Alapértelmezett kártya funkció, akkor minden fizetés előtt el kell indítani a MobilTárca alkalmazást, ahol meg kell adni az előzetesen beállított MobilTárca PIN-kódot. Ezt követően a Fizetés gomb megnyomásával kell jóváhagyni a tranzakciót. (Ebben az esetben nem lehet fizetni lemerült telefonnal, viszont akkor sem tud fizetni senki a készülékkel, ha az illetéktelen kezekbe kerül - hiszen csak a MobilTárca PIN-kód ismeretében indítható el az alkalmazás.)

Ráadásul a rendszer egyszerűbb, mert nem kell sorban állni a fesztiválkártyáért, nem kell megoldani a fesztiválkártya feltöltését és nem kell azon aggódni, hogy mikor és hol lehet a kártyán maradt pénzt visszaváltani. Valamint nem kell, hogy az ügyfélnél legyen a plasztik alapú bankkártya (így elveszni sem fog).

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM