7 °C Budapest

Nem szűntek meg a visszaélések a használtautókkal

Pénzcentrum
2015. május 6. 09:45

Közel két éve számít bűncselekmények az autók kilométerórájának visszatekerése, mégsem szűntek meg a visszaélések - írja a Metropol.

Továbbra is nemzeti sport Magyarországon az autók kilométerórájának visszatekerése. Ugyanis az eladó járművek futásteljesítményének eloszlása nem egyenletes, a lélektani határok alatti sávban jóval több autót hirdetnek. A 95-99 ezer kilométeres intervallumban a tavaly 20 százalékkal több kocsit kínáltak, mint az előtte vagy az utána következő sávban.

Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke, Fojt Attila szerint már ritkább a manipuláció. A Magyarországon kínált használt gépkocsik kilométeróra-állása átlagosan mintegy 20 százalékkal nőtt a két-három évvel ezelőttihez képest. Ezért lehetséges, hogy már egyre több magasabb futásteljesítményű autó jelenik meg a kínálatban.

A feljegyzett kilométeróra-állásokat most is meg lehet tudni, ezeket a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) tartja nyilván (A műszaki vizsgán, a szakszervizekben, a külföldről behozott autóknál, valamint 2013-tól az adásvételi szerződésekben is feljegyzik az óraállásokat). Az adatszolgáltatás alapvetően az okmányirodákon és kormányhivatalokon keresztül történik, és 1250 forintba kerül. Még ebben félévben bevezethetik a webes lekérdezést is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?