A magyar családok többsége szűkösen ünnepel idén karácsonykor: sokan csak a gyerekeknek vesznek ajándékot, mások jelképes meglepetésekkel készülnek,
Túlságosan sok étel kerül akár bontatlan csomagolással a szemétbe ahhoz, hogy ne használjuk ki a maradékokban rejlő lehetőséget. Bár gyakran nincs kedvünk a szottyadt sültkrumplihoz, nem feltétlenül kell rossznak lennie a felmelegített ételnek. Mutatjuk, melyik kedvencnél mi a titok.
A pazarlás elkerülése érdekében gyakran kell maradékot ennünk. Azonban sokan nem szívesen teszik ezt, mert újramelegítve nem olyan a minőség, már nem ugyanolyan az adott menü. Pedig elképzelhető, hogy nem azért rossz másnap az az étel, mert rossz újramelegítve, hanem azért, mert egészen idáig rossz technikával melegítettük. Például sokszor a pizzát inkább esszük másnap hidegen, minthogy gumiszerű legyen a mikrózástól. A Mother Nature Network összeszedte, hogyan melegíts úgy, hogy jó legyen.
A melegítéssel nemcsak az ételt mentjük meg az enyészettől, hanem időt és pénzt is spórolhatunk. Hiszen előre főzhetünk nagyobb adagot, nem kell kétszer nekilátni. Illetve a nagyobb kiszerelésű csomagolások sok esetben olcsóbbak, mint a kis adagok.
Pizza
A már említett pizza esetében a lehető legrosszabb dolog, ha bedobjuk a mikróba. Annál még mindig jobb, ha sütőbe tesszük, és ott melegítjük, pláne ha van vaslap a sütőben. De a legeslegjobb, ha serpenyőt használunk, olyat, aminek fedele is van. Pár percig melegítsük a pizzaszeletet a serpenyőben. Utána locsoljuk meg pár csepp vízzel, és fedjük le, úgy melegítsük tovább. A pára megolvasztja majd a sajtot, a tészta pedig ropogós lesz, nem szikkadt.

Sült krumpli
Különösen a már kisütött mirelit krumpli lesz szottyadt, amikor újramelegítjük, általában a mikróban. Ilyenkor még azt is megbánjuk, hogy valaha eszünkbe jutott megvenni, és nem megenni egyszerre. Pedig van megoldás arra, hogy ne így legyen. Ismét csak serpenyőre van szükség, és pár csepp olajra. Közepes lángon forrósítsuk fel a serpenyőt egy pici olajjal. Dobjuk bele a krumplit, locsoljunk rá még egy pici olajat, és kevergessük őket sűrűn. Körülbelül 3-5 percre van szükség a művelethez.

Steak
A steak, a grillezett húsok esetében, különösen a marhánál könnyű abba belefutni, hogy cipőtalpszerűre melegítjük, amikor megennénk a maradékot. A legjobb, ha a legalacsonyabb hőfokon melegítjük sütőben a szeleteinket, és végül egy perc alatt serpenyőben egy icipici olajon ropogóssá varázsoljuk őket befejezésül. A sütőben töltött idő függ attól is, mennyire vastag az adott szelet, ezért jobb, ha ellenőrizzük többször a hőfokot. Ha egy vaskos marha steaket melegítünk, annak például fél óra kell a sütőben.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tészta
A tésztát máshogy kell melegíteni, ha üres, és máshogy, ha már szószostul pihen a hűtőben. Az üres tésztát forrásban lévő vízbe kell tenni 30 másodperce, hogy visszanyerje szerkezetét és meleg legyen. A legkönnyebb, ha egy fém szűrőben mártod a vízbe, így gyorsan ki tudod kapni, mielőtt túlfőne. Ha szósszal együtt maradt meg a tészta, serpenyőben melegítsük. Olvasszunk vajat, vagy melegítsünk olíva olajat közepes hőfokon. A forró serpenyőbe dobjuk bele a maradék tésztát, és locsoljuk meg vízzel, tejjel, tejszínnel, vagy borral, ami az alapja volt a szósznak, vagy ami illik hozzá. 5 perc, és kész is.

Csöves kukorica
Nemsokára indul a csöves kukorica szezon, nem árt felkészülni rá. Amikor megmarad a főtt kukorica, ráncos lesz, így sokan nem szívesen eszik már meg. A mikró nem segít, viszont a forró víz igen. Forraljunk lábasban vizet, és a lobogó dobjuk be a kukoricákat. Egy-két perc elég is lesz.

Sok magyar kedvence tűnhet el a boltok polcairól: megjelent a tésztatörvény, rengeteg terméket érint
Megjelent a Magyar Közlönyben az agrárminiszter rendelete, amely szigorítja és pontosítja a száraztésztákra vonatkozó minőségi és kategorizálási előírásokat.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








