Drága lehet a lóhúsbalhé Magyarországnak is

2013. március 4. 08:34

A lóhúsbotrány felerősítheti azokat a hangokat, amelyek a húskészítmények jelöléseinek változtatását szorgalmazzák. Ám az importba vetett bizalom is megrendült, nehéz helyzetbe hozva a hazai gyártókat is - írja a Világgazdaság.

"Az élelmiszeripar érdeke az lenne, hogy ha már szigorítás lesz, akkor azt átgondolt módon hajtsák végre, és minden piaci szereplőre egyformán érvényes legyen" - nyilatkozta a napilapnak Szöllősi Réka, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének titkára.

"Hagyományosan az angol piac nem jelentős magyar húsfeldolgozók számára, de néhány hazai cég szállít kisebb-nagyobb tételeket a szigetországba" - nyilatkozta Éder Tamás. A Hússzövetség elnöke hozzátette: "a magyar élelmiszeripart ugyanakkor nehéz helyzetbe hozhatja, ha a mostani lóhúsbotrány felerősíti Európa-szerte a protekcionista törekvéseket. Magyarország alapvetően exportőr ezen a téren. Éppen ezért az országnak nem érdeke, hogy az Európai Unión belüli szabad árumozgást gátló folyamatok induljanak el" - tette hozzá az elnök.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?