20 °C Budapest

IKEA: Magyarországon nincs lóhús a húsgolyókban

Pénzcentrum
2013. február 25. 14:07

Csehországban is találtak lóhúsos termékeket: hétfőn jelentették a cseh hatóságok, hogy az IKEA áruházlánc éttermeiben árusított húsgolyókban, valamint a Lengyelországból importált hamburgerpogácsákban is kimutattak lóhúst a szúrópróba-szerű ellenőrzések során. A húsgolyókat a magyar boltok polcairól is eltávolították, igaz, a tesztek negatívak lettek, tehát nem találtak lóhúst a legendás gombócokban.

Az AP hírügynökség értesülései szerint az IKEA marha- és disznóhúsgolyóként címkézett termékeiben mutattak ki lóhúst Csehországban. A cseh állategészségügyi hatóság arról számolt be, hogy a lóhúst egy kilogrammos kiszerelésű, Svédországban gyártott fagyasztott húsgolyókban mutatták ki. Összesen 760 kilogramm ilyen termék már nem kerül emiatt a polcokra. Az egyelőre nem tudható, hogy Svédországból más országokba is szállítottak-e a termékből.

FRISS! Visszaveszi a húsgolyókat az IKEA
Az IKEA Magyarország hétfőn kora este arról tájékoztatta lapunkat, hogy azonnal leállította a svéd húsgolyók forgalmazását, miután értesült róla, hogy egy ellenőrzés során nyomokban lóhúst találtak a vizsgált mintában. Az összes húsgolyó termékre kiterjedő független vizsgálatot kezdeményeztek; amint megkapják a megfelelő minőségre vonatkozó eredményt, folytatjuk a húsgolyók árusítását. Vásárlóik bármikor visszahozhatják az áruházainkban vásárolt húsgolyó-termékeket, melyeknek értékét teljes mértékben visszatérítik.


Nálunk is levették a polcokról

Magyarországon két vizsgálatot is elvégeztek: mind a svéd húsgolyókat, mind a Svéd Finomságok Boltjában forgalmazott termékeket vizsgálták - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t hétfőn az IKEA Magyarország. Mindkét teszt negatív lett, a vizsgálatok során nem találtak a Magyarországon forgalmazott termékekben lóhús származékot.

Az IKEA komolyan veszi a csehországi hatóságok vizsgálati eredményeit, melyek nyomokban lóhús jelenlétét mutatták ki. Az érintett szállítmány húsgolyókat eltávolították az IKEA üzletekben található Svéd Finomságok Boltjaiból. Az IKEA azonnali hatállyal beszüntette az érintett adag húsgolyó árusítását Magyarország mellett Csehországban és a további, esetleg érintett országokban (Szlovákia, Franciaország, Egyesült Királyság, Portugália, Olaszország, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Görögország, Ciprus, Írország).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az IKEA Csoport már két héttel ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett minden, a kínálatban szereplő húsárura. 12 tesztelt minta különböző adag húsgolyókból nem mutatta lóhús jelenlétét. Hogy igazolják a tesztek eredményét, most újabb teszteket kezdeményeznek azon az adag húsgolyón, amelyben a csehországi hatóságok lóhús nyomait fedezték fel. A napokban várják ezeknek a teszteknek az eredményét.

Mint közölték, az IKEA nem tolerál olyan összetevőket, amelyek nem szerepelnek a receptjeikben vagy leírásokban, amiket előre meghatározott követelmények, igazolások és ellenőrzött laboratóriumok által végzett termékelemzések biztosítanak.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?