8 °C Budapest

IKEA: Magyarországon nincs lóhús a húsgolyókban

Pénzcentrum
2013. február 25. 14:07

Csehországban is találtak lóhúsos termékeket: hétfőn jelentették a cseh hatóságok, hogy az IKEA áruházlánc éttermeiben árusított húsgolyókban, valamint a Lengyelországból importált hamburgerpogácsákban is kimutattak lóhúst a szúrópróba-szerű ellenőrzések során. A húsgolyókat a magyar boltok polcairól is eltávolították, igaz, a tesztek negatívak lettek, tehát nem találtak lóhúst a legendás gombócokban.

Az AP hírügynökség értesülései szerint az IKEA marha- és disznóhúsgolyóként címkézett termékeiben mutattak ki lóhúst Csehországban. A cseh állategészségügyi hatóság arról számolt be, hogy a lóhúst egy kilogrammos kiszerelésű, Svédországban gyártott fagyasztott húsgolyókban mutatták ki. Összesen 760 kilogramm ilyen termék már nem kerül emiatt a polcokra. Az egyelőre nem tudható, hogy Svédországból más országokba is szállítottak-e a termékből.

FRISS! Visszaveszi a húsgolyókat az IKEA
Az IKEA Magyarország hétfőn kora este arról tájékoztatta lapunkat, hogy azonnal leállította a svéd húsgolyók forgalmazását, miután értesült róla, hogy egy ellenőrzés során nyomokban lóhúst találtak a vizsgált mintában. Az összes húsgolyó termékre kiterjedő független vizsgálatot kezdeményeztek; amint megkapják a megfelelő minőségre vonatkozó eredményt, folytatjuk a húsgolyók árusítását. Vásárlóik bármikor visszahozhatják az áruházainkban vásárolt húsgolyó-termékeket, melyeknek értékét teljes mértékben visszatérítik.


Nálunk is levették a polcokról

Magyarországon két vizsgálatot is elvégeztek: mind a svéd húsgolyókat, mind a Svéd Finomságok Boltjában forgalmazott termékeket vizsgálták - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t hétfőn az IKEA Magyarország. Mindkét teszt negatív lett, a vizsgálatok során nem találtak a Magyarországon forgalmazott termékekben lóhús származékot.

Az IKEA komolyan veszi a csehországi hatóságok vizsgálati eredményeit, melyek nyomokban lóhús jelenlétét mutatták ki. Az érintett szállítmány húsgolyókat eltávolították az IKEA üzletekben található Svéd Finomságok Boltjaiból. Az IKEA azonnali hatállyal beszüntette az érintett adag húsgolyó árusítását Magyarország mellett Csehországban és a további, esetleg érintett országokban (Szlovákia, Franciaország, Egyesült Királyság, Portugália, Olaszország, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Görögország, Ciprus, Írország).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az IKEA Csoport már két héttel ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett minden, a kínálatban szereplő húsárura. 12 tesztelt minta különböző adag húsgolyókból nem mutatta lóhús jelenlétét. Hogy igazolják a tesztek eredményét, most újabb teszteket kezdeményeznek azon az adag húsgolyón, amelyben a csehországi hatóságok lóhús nyomait fedezték fel. A napokban várják ezeknek a teszteknek az eredményét.

Mint közölték, az IKEA nem tolerál olyan összetevőket, amelyek nem szerepelnek a receptjeikben vagy leírásokban, amiket előre meghatározott követelmények, igazolások és ellenőrzött laboratóriumok által végzett termékelemzések biztosítanak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem