Újabb front nyílt a szupermarketek háborújában

Pénzcentrum
2012. május 7. 17:38

Világszerte egyre újabb és egyre meglepőbb piacokat fedeznek fel maguknak a nagy üzletláncok. Már nem elég, hogy bevásárolunk náluk (vagy webshopukban), sokan már telefonszolgáltatóként vagy utazási irodaként is működnek. Nemrég azonban újabb front nyílt a szupermarketek háborújában.

A legújabb trendek szerint a zenei piac felé mozdultak el a brit kereskedelmi láncok. A szigetország legnagyobb szupermarket-láncai közül nemrég a Sainsbury's indított online zeneletöltési oldalt.

A honlapon egy dalt 89 pennyért (316 forint) vásárolhatunk meg egy zeneszámot, egy album pedig 6,99 fontba (2500 forint) kerül. Az üzletlánc árgaranciát is vállal a megjelenés előtt megrendelt zenékre, és természetesen gyakran járnak akciók, kedvezmények a letöltésekhez.

A Sainsbury's-nek nincs könnyű dolga, hiszen a Tesco már megvetette lábát ezen a piacon is. A Tesco webshopjában szintén 89 pennybe kerül egy szám, viszont a legtöbb album drágább, mint az újdonsült konkurenciánál. Az üzletláncok koncepciója szerint ha a vevők már úgyis a webshopban költik pénzüket rendszeres heti bevásárlásaik során, néhány kattintással könnyen rászánják magukat arra is, hogy a friss zenei megjelenések közül válogassanak.

Egy másik nagy lánc, a Morrisons' pedig hamarosan könnyűzenei fesztivált rendez: a július eleji MFEST nevű rendezvényen ismert előadók - UB40, The Human League, Soul II Soul, Heaven 17, Scouting For Girls, Sophie Ellis-Bextor, Texas, Bob Geldof, Glen Matlock - lépnek fel, a két napra szóló belépő 95 fontba (33 ezer forint) kerül. A fesztivál több családi-gasztronómiai programmal is kiegészül, és leginkább a vásárlói elkötelezettséget hivatott erősíteni.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?