8 °C Budapest

Mától gyors mobilnet a budapesti metróban

Pénzcentrum
2011. december 7. 16:09

Mától elérhető a Vodafone-nál a gyors mobilnet a budapesti 2-es és 3-as metróban - tájékoztatta lapunkat a mobilszolgáltató.

A Vodafone mobilkommunikációs szolgáltató, a Huawei Technologies távközlési berendezésgyártó és a tömegközlekedésért felelős Budapesti Közlekedési Központ együttműködésében megvalósult, december 7-én indult 3G-s földalatti mobilszolgáltatás nemcsak az állomásokon, hanem utazás közben a metróalagutakban is elérhető a piros és a kék metró vonalán. Az 1-es vonalán 2012 első heteitől élvezhetik majd a mobilinternetet a kisföldalattit használók.

Hazánkban először, december 7-től már nemcsak a föld felszínén, hanem a kettes és hármas metróvonalak teljes területén - a metróállomásokat és alagutakat is beleértve - 21,6 megabites elméleti maximális letöltési sebességgel böngészhetnek a Vodafone felhasználói okostelefonjuk, táblagépük vagy hordozható számítógépük segítségével akár a metró legmélyebb pontján, a Deák térnél több mint 38 méter mélyen. Ezzel a fejlesztéssel a Vodafone még tovább terjeszti HSPA+-hálózatát, amelyet a jelenleg elérhető és közeljövőben megjelenő okostelefonok és táblagépek képességeit, tudását és igényeit figyelembe véve terveztek meg.

Több százezren utaznak naponta a kettes és hármas metróvonalakon, közülük szinte mindenkinél van mobiltelefon. A már okostelefont használók aránya hozzávetőleg 20%, ami azt jelenti, hogy a mobilinternet metróalagutakba való leköltöztetésével potenciálisan több tízezren tudják még hasznosabban tölteni a metrózással töltött időt, hiszen a 21,6 megabites elméleti letöltési sebességre képes hálózat segítségével szabadon levelezhetnek vagy böngészhetnek a szerelvényeken. Ráadásul gépkocsijukkal nem terheli tovább a zsúfolt utakat.

A kettes és hármas metróvonalakon használható mobilinternetért a megszokott tarifákon túl nem kell külön fizetniük az ügyfeleknek - ellentétben például Hong Konggal, ahol minden felhasználónak úgynevezett "alagútdíjjal" kell kiegészíteni a fejlesztés technikai költségei miatt az alaptarifáját. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem