Ettől rettegtek az olaszok: már nincs visszaút?

2011. október 6. 17:44

Valószínűleg az ínyencek, a gasztronómiai szakértők és az olaszok rémálma egyszerre válik valóvá azzal, hogy egy New York-i cég bejelentette, pizza-automatát dob piacra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A New Yorkban élő Puzant Khatchadourian már húsz éve dolgozik annak a pizza-automatának a kifejlesztésén, amely hamarosan világhódító útjára indulhat. Az arab származású feltaláló-vállalkozó és cége öt készüléket már legyártott, ezek jelenleg tesztelési fázisban vannak.

 

Fotó: dailymail.co.uk


A működési elv szerint a vásárló a pénz bedobása után az érintőképernyőn kiválaszthatja, milyen alapot és milyen feltétet kér pizzájára. A gép ezeket egyenletesen adagolja, majd megsüti a terméket - a fejlesztők tájékoztatása szerint nem mikrohullámú sütőben- és másfél-három perc múlva kész is a forró étel. Az automata a terméket dobozban adja ki, mellékelve szalvétát és egy tasakos fűszerkeveréket is.

 

Fotó: dailymail.co.uk


A készülék egy feltöltéssel 150 pizzát tud gyártani, az étel elkészítését a vásárló végignézheti, egészen a sütésig.

 

Fotó: dailymail.co.uk


Azt egyelőre még nem tudni, mikor indul az automata világhódító útjára, ugyanakkor brit lapok arra hívják fel a figyelmet, hogy rengeteg hasonló készülék működik sikerrel világszerte. Franciaországban például egy pék fejlesztett ki baguette-sütő automatát, Japánban pedig -ahol ezek a készülékek igazán népszerűek- kaphatunk például főtt rizst, curry-s csirkét, élő homárt, vagy akár tojást is automatából.

 

Fotó: dailymail.co.uk

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?