16 °C Budapest

Filléres ajánlatok a NAV árverésein

Pénzcentrum
2011. szeptember 6. 08:33

Jelenleg mintegy 900 ingó vagyonelemet érintő aktív árverés fut a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A statisztikák szerint egyre több az elektronikus árverezés, melyeken a cégektől lefoglalt vagyontárgyakat lehet megvásárolni - írja a Napi Gazdaság.

A cégektől lefoglalt vagyonelemek között van gépjármű, irodabútor, vagy éppen a vállalkozás profiljához illeszkedő egyéb tárgyak, így például gyrossütő, zöldséghűtő vagy különböző ruhaneműk is. Jelenleg igen olcsón lehet például hozzájutni mintegy 153 darab telefondugóhoz, vagy alig 80 ezer forintért több doboz cumibetéthez.

Az árverezett tárgyak kikiáltási ára igen széles skálán mozog. A legolcsóbbak alig néhány ezer forintért elvihetők, de akadnak többmilliós vagyontárgyak is, mint például a különböző gépjárművek. Átlagosan negyedmillióért lelnek gazdára a különböző ingóságok.

Ugyanakkor nem hoznak többet a konyhára az ingatlanok sem. Hiába akadnak 150 milliót kóstáló iparterületek a kínálatban, ennek ellenére leginkább csak a néhány ezer forintot hozó garázsok, rétek, szőlők, telkek pörögnek. Az aktuális adatok szerint a legutóbbi lezárt 100 árverés negyede sem volt lakóépület, s ezek nagy része sikertelen árverés volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?