Filléres ajánlatok a NAV árverésein

Pénzcentrum
2011. szeptember 6. 08:33

Jelenleg mintegy 900 ingó vagyonelemet érintő aktív árverés fut a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A statisztikák szerint egyre több az elektronikus árverezés, melyeken a cégektől lefoglalt vagyontárgyakat lehet megvásárolni - írja a Napi Gazdaság.

A cégektől lefoglalt vagyonelemek között van gépjármű, irodabútor, vagy éppen a vállalkozás profiljához illeszkedő egyéb tárgyak, így például gyrossütő, zöldséghűtő vagy különböző ruhaneműk is. Jelenleg igen olcsón lehet például hozzájutni mintegy 153 darab telefondugóhoz, vagy alig 80 ezer forintért több doboz cumibetéthez.

Az árverezett tárgyak kikiáltási ára igen széles skálán mozog. A legolcsóbbak alig néhány ezer forintért elvihetők, de akadnak többmilliós vagyontárgyak is, mint például a különböző gépjárművek. Átlagosan negyedmillióért lelnek gazdára a különböző ingóságok.

Ugyanakkor nem hoznak többet a konyhára az ingatlanok sem. Hiába akadnak 150 milliót kóstáló iparterületek a kínálatban, ennek ellenére leginkább csak a néhány ezer forintot hozó garázsok, rétek, szőlők, telkek pörögnek. Az aktuális adatok szerint a legutóbbi lezárt 100 árverés negyede sem volt lakóépület, s ezek nagy része sikertelen árverés volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?