24 °C Budapest

Fura színe lesz idén az akácméznek

Pénzcentrum
2011. június 20. 09:02

Már most, a méhészeti szezon közepén biztosnak látszik, hogy a szokásosnak mondható 25 ezer tonnás magyarországi mézhozam bőven összejön. Szakmai prognózisok szerint mind minőségben, mind mennyiségben kiváló lehet idén az akácméz - írja a Népszabadság.

A jó minőségű és bőségesnek ígérkező termés miatt egyértelmű csökkenés mutatkozik a méz felvásárlási árában, főleg a tavalyi évhez képest. A hazai fogyasztók azonban egyelőre ebből nem sokat láthatnak: a bolti polcokon tartja magát a kilogrammonként 2000-2700 forint közötti ár. Jelentősebb elmozdulásra a nyár második felében lehet számítani, amikor a méhészeket szorítani kezdi majd a bevételhiány - ekkor várhatóan mind a kispiacokon, mind az üzletekben megjelenik majd az "akciós" idei magyar méz.

A lap szerint idén a megszokottnál több esetben kissé halványabb (világosabb) lesz az akácméz, mivel a gyors akácérés miatt rendkívül hamar megteltek a kaptárak, a szokásosnál hamarabb kipörgették a mézet a termelők, és emiatt a megszokott aranysárga színét nem, vagy csak részben nyerhette el. Az ilyen "víztiszta" méz azonban a szakemberek szerint semmivel sem rosszabb, mint a megszokott színű áru.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?