28 °C Budapest

Így drágul a kenyér áprilistól

Pénzcentrum
2011. március 29. 08:32

Kénytelenek voltak a termelők nagymértékben csökkenteni a termények árát, mivel a molnárok megelégelték az európai áraknál jóval magasabb búzaárakat. Ennek ellenére, ha nem is nagyon, de a kenyér ára emelkedni fog - írja a Népszabadság.

Kénytelenek voltak a termelők nagymértékben csökkenteni a termények árát, mivel a molnárok sokallták az európai áraknál jóval magasabb búzaárakat. A szabadpiacon az étkezési búza kilónkénti ára már nincs a csúcson, 80-ról 65 forintra mérséklődött. A búzaár csökkenése azonban nem jelenti azt, hogy ne drágulna tovább a kenyér kilónkénti ára, csak az árváltozás mértéke lesz kisebb.

A liszt átlagára mintegy 10 forinttal emelkedik április elsejével - számolt be Varga Zoltán, a Pékszövetség elnöke. A liszt kilónkénti árának emelkedésének hatására vélhetően a pékek is kénytelenek lesznek majd emelni. Így egy kiló fehérkenyeret a jelenlegi 180 forintos ár helyett átlagosan 205 forintért kívánják majd a kereskedőknek értékesíteni. Ezt alapul véve könnyen meg lehet becsülni, hogy 309-317 forintos átlagárral lehet majd kalkulálni.

Abban az esetben, ha a készletek kifogynának a kenyér további drágulására lehet számítani. Ennek azonban egyre kisebb az esélye, hiszen a magyar búza annyira drága, hogy szinte lehetetlen külföldre értékesíteni. Így vélhetően nem kell tartani a Pékszövetség által korábban vázolt lehetőséggel, miszerint a kenyér ára elérheti a 400 forintot is.

 

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43