8 °C Budapest

Robbanás a mobilnetes eszközök piacán

2011. március 20. 20:02

A mobilinternet lassan a világ legeldugottabb csücskében is elérhető lesz. Nem csoda, a hozzá kapcsolódó eszközök iránti kereslet is ugrásszerűen nő. A következő évben 65,2 százalékos bővülés várható az értékesítésben, öt éven belül évi 270 millió mobilinternetes eszköz találhat gazdára - írja a Világgazdaság.

A mobilinternetezésre alkalmas eszközök térhódítása jellemezte e 2010-es piacot a Berg Insight, telekommunikációs felméréseket végző cég, kutatása szerint. A noteszgépek, tabletek, könyvolvasók, okostelefonok piacának jövőbeni növekedése sem lesz mindennapi: 65,2 százalékos további bővülés várható ezen eszközök eladásában a következő évben. A következő 5 év növekedése révén 2015-re világszerte évi 270 millió mobilnetes eszköz kerülhet értékesítésre.

A tavalyi robbanás a könyvolvasóknak és a navigációs eszközöknek volt köszönhető, de az Apple által piacra vitt iPad jelentősége sem elhanyagolható. Az iPad következő generációja és az egyre bővülő konkurencia segítheti leginkább az előttünk álló év telekommunikációs bővülését.

Az elemzők szerint nemcsak a mobilinternet alkalmas eszközök terjedése lesz meghatározó, de az ezeket kiszolgáló hálózatok is minőségi ugráson eshetnek át. A mobilnetes alkalmazások köre is egyre bővül, egyre több cég ismeri fel a lehetőségeket.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem