27 °C Budapest

Robbanás a mobilnetes eszközök piacán

2011. március 20. 20:02

A mobilinternet lassan a világ legeldugottabb csücskében is elérhető lesz. Nem csoda, a hozzá kapcsolódó eszközök iránti kereslet is ugrásszerűen nő. A következő évben 65,2 százalékos bővülés várható az értékesítésben, öt éven belül évi 270 millió mobilinternetes eszköz találhat gazdára - írja a Világgazdaság.

A mobilinternetezésre alkalmas eszközök térhódítása jellemezte e 2010-es piacot a Berg Insight, telekommunikációs felméréseket végző cég, kutatása szerint. A noteszgépek, tabletek, könyvolvasók, okostelefonok piacának jövőbeni növekedése sem lesz mindennapi: 65,2 százalékos további bővülés várható ezen eszközök eladásában a következő évben. A következő 5 év növekedése révén 2015-re világszerte évi 270 millió mobilnetes eszköz kerülhet értékesítésre.

A tavalyi robbanás a könyvolvasóknak és a navigációs eszközöknek volt köszönhető, de az Apple által piacra vitt iPad jelentősége sem elhanyagolható. Az iPad következő generációja és az egyre bővülő konkurencia segítheti leginkább az előttünk álló év telekommunikációs bővülését.

Az elemzők szerint nemcsak a mobilinternet alkalmas eszközök terjedése lesz meghatározó, de az ezeket kiszolgáló hálózatok is minőségi ugráson eshetnek át. A mobilnetes alkalmazások köre is egyre bővül, egyre több cég ismeri fel a lehetőségeket.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?