31 °C Budapest

Mindenkinek hazudott a Lidl? Tisztázni kell a dolgokat...

2011. március 9. 16:42

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a Lidl Magyarország Bt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. február 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Lidl Magyarország Bt-vel szemben, mert több, tavaly decemberi akciós újságjában a "6 éve a legjobb árak!" szlogen feltüntetésével az átlagfogyasztó számára azt sugallta, hogy 6 éve a Lidl Magyarország Bt. árszínvonala a legalacsonyabb a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelemben, mely állítás valamennyi termék vonatkozásában valószínűsíthetően valótlan tartalmú.

A GVH közleménye szerint ezzel a Lidl megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a Lidl a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 45 munkanappal meghosszabbítható. 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?