30 °C Budapest

Hány háztartásban van még vezetékes telefon?

2010. november 11. 13:02

A mobiltelefonok elterjedésével és az internet térnyerésével a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága 60,19%-ra csökkent. 2010 szeptemberében 19 ezerrel folytatódott a növekedés, így a hónapban 1,846 millió volt a becsült vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, a vezető alternatív szolgáltatók, (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

Forrás: NMHH

A vizsgált hónapban a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 801 ezerről közel 803 ezerre emelkedett. A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései szeptemberben 715 ezerre változtak, ez 10 ezerrel több, mint az előző hónapban. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 192 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így összességében 2010 szeptemberében a vezetékes szélessávú internet-előfizetések becsült száma 1,846 millió volt (augusztusban 1,827 millió).

Forrás: NMHH

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes és kábeltelevízió hálózatos vonalak száma összességében csökkent, szeptemberben ez az érték 2,979 millió volt. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma a hónapban 2,331 millió (az előző hónapban 2,349 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 552 ezer (az előző hónapban 544 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 96 ezer (az előző hónapban 97 ezer) volt.

Forrás: NMHH

Az év kilencedik hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,80 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,19% volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 357 millió, IP-alapon pedig 87 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 149 perc volt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szeptemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 535 ezer számot hordoztak.

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?