Kevesen telefonálnak utcai fülkéből

Pénzcentrum
2010. június 11. 09:32

Éves szinten több tíz millió forintjukba kerül a vezetékestelefon-társaságoknak a nyilvános telefonfülkék üzemeltetése és fenntartása -írja a Napi Gazdaság.

A rongálások száma sem csökkent, de a cégek a jogszabályi kötelezettség miatt kénytelenek fenntartani a készülékeket, jóllehet forgalmuk - a mobil előretörésével - visszaesést mutat.

Az elektronikus hírközlésről szóló törvényt idén januári hatállyal módosították: míg a korábbi jogszabály szerint ezer lakosonként - kisebb lélekszám esetén településenként - kellett egy nyilvános állomást működtetni, az új rendelkezés 2500 lakosonként ír elő egyet, 2500 fő alatt pedig településenként egyet. Ez azt is jelenti, hogy a települések továbbra sem maradnak nyilvános telefon nélkül.

A Magyar Telekom jelenleg körülbelül kilencezer nyilvános telefonfülkét üzemeltet, az érvényes szabályok szerint előírt 4770 nyilvános állomással szemben.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?