23 °C Budapest

Durva vádak: hamis termékekkel üzletel a legendás cég?

Pénzcentrum
2010. április 22. 12:02

A floridai William Koch öt éve folytat keresztes hadjáratot a borhamisítás ellen. Legújabb akciójában a Christie's aukciósházat perli, amiért annak borászati részlege úgy engedett árverésre bocsátani italritkaságokat, hogy közben szerinte tudták: hamisítványokat adnak el.

A neves Wine Spectator magazin információi szerint huszonöt évvel ezelőtt 155.000 dollárért kelt el a világ legdrágább bora, amelyről eladója és a Christie's azt állították, hogy Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke rendelte Párizsból. A Th. J. felirattal megjelölt, 1787-es évjáratú bordói most bizonyíték abban a perben, amelyet Koch egy manhattani bíróságon indított a Christie's ellen. Az eljárásban további 32 borról állítja azt a felperes, hogy hamisítvány, vagy erősen megkérdőjelezhető eredetű.

William Koch szerint a Christie's évek óta tudatosan vesz részt hamisítványok piacra juttatásában. A felperes nem csak anyagi kártérítést vár, de azt is szeretné elérni, hogy a cégnek az 1962-nél régebbi borok esetében kötelező legyen független eredetvizsgáló szakértőt is felkérnie.

Koch állítása szerint több mint 7 millió dollárt költött az ügyek felgöngyölítésére. Elmondása szerint bennfentes tanúkkal tudja alátámasztani vádjait. Állítólag megtalálta azt a két német vésnököt, akik a Th. J. feliratot az ominózus palackokba gravírozták, illetve Christie's alkalmazottakat, akik készek a cégnél uralkodó visszásságokról tanúskodni.

Az aukciósház szerint Koch vádjai megalapozatlanok, és készek a bíróság előtt is tisztázni álláspontjukat a kérdésben.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Forrás: Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?