8 °C Budapest

Gazdagok játékszerei: a világ legdrágább luxuscikkei!

2010. április 20. 16:58

A világ leggazdagabbjai számára a pénz nem kérdés, mikor a legújabb, legtrendibb dolgokról van szó, még válság idején sem. Akadnak olyanok is, akik akár több millió dollárt is hajlandóak kifizetni egy arany iPhone-ért, de még ennél is elrugaszkodottabb összegek szerepelnek a Business Week által összeállított, a világ legdrágább portékáit felsoroltató listán.

A lista összeállításához végignézték az elmúlt évek híradásait, blog bejegyzéseit, felkerestek luxuscikk - autó, jacht, ékszer, elektronikai berendezés - kereskedőket, aukciósházakat, hogy felkutassák a legnagyobb üzleteket, amit megkötöttek. Ezek között szerepel például az orosz milliárdos, Roman Abramovics jacht-vásárlása is, ami több, mint 1,2 milliárd dollárba került. De lássuk a listát!

A legdrágább televízió

A világ legdrágább televízióját a svájci PrestigeHD gyártotta, Stuart Hughes brit dizájnerrel karöltve, így született a PrestigeHD Supreme Rose fantázianevű drágaköves tévé, melyen csupán az aranykeret 28 kilót nyom, melyen 48 gyémánt is helyet foglal.

A készülékből összesen három darab készült, és a cég közleménye szerint az elsőt hamarosan el is adják, nem kevesebb, mint 2,3 millió dollárért (452 millió forint).

Legdrágább hotelszoba

A genfi Hotel President Wilsonban található Royal Penthouse lakosztályban egyetlen éjszaka 65 ezer dollárba kerül (12,7 millió forint). A lakosztály maga egy egész emeletet elfoglal a szállodában, 10 szobából valamint 7 fürdőszobából áll, és saját fitnesz terem is tartozik hozzá.

Legdrágább motorkerékpár

Az 525 lóerős, V10 motorral felszerelt Dodge Tomahawk motorkerékpár igazi megalomán konstrukció, már külcsínre is. A monstrum 2,5 mp alatt éri el a 100 km/órás sebességet, a végsebessége pedig eléri a 640 km/órát. A járművet 2003-ban mutatták be először a Detroiti Autó Show-n, akkor 550 ezer dolláros áron kínálták, azonban a Dodge szóvívője a Business Weeknek elárulta, két darab már 700 ezer dolláron (137 millió forint) cserélt gazdát.

Legdrágább mobiltelefon

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A már említett brit dizájner, Stuart Hughes nevéhez fűződik az iPhone 3GS Supreme Rose fantázianevű mobiltelefon is, amit egy ausztrál üzletember 1,93 millió fontért (583 millió forint) vásárolt meg. Az iPhone-t 22 karátos arany bevonattal látták el, rajta 53 gyémánttal.

Legdrágább autó

Az 1954-ben és '55-ben Grand Prix-t nyert Mercedes-Benz W196 nem kevesebb, mint 24 millió dollárért (4,7 milliárd forint) cserélt gazdát egy 1990-es árverésen. A Mercedes gyár a nyolcvanas években ajándékozta az autót a Beaulieu-i Nemzeti Motor Múzeumnak, azonban az épület renoválásának finanszírozására eladásra került, majd a 90-es években egy francia üzletember vette meg 24 millió dollárért, aki fele annyiért adta el később egy német milliomosnak.

Legdrágább ház

A Property Magazin februári számában jelent meg a világ legdrágább háza, amely az Antilla nevet viseli, és nem kevesebbe, mint 1 milliárd dollárba (197 milliárd forint) kerül.

A 170 méter magas épület Indiaban, Mumbaiban található, és a világ 10 leggazdagabb ember közé tartozó Mukesh Ambani otthonául szolgál. A 4500 négyzetméteres telken épült házat 600 fős személyzet működteti. Az első hat emeleten kizárólag garázsok találhatók, Mukesh és családja pedig a felsőbb emeleteken élnek majd, ahol persze úszómedence és helikopter-leszállópálya is helyet kap majd.

Legdrágább jacht

A londoni Daily Mailben megjelent cikk szerint a világ legdrágább jachtja több, mint 170 méter hosszú, 11 vendég kabin, két medence, három mentőcsónak, egy óriási akvárium és egy mini tengeralattjáró található rajta. Az utasok biztonsága érdekében az üvegek golyóállóak, és még rakétatámadás elleni védelemmel is felszerelt a hajó. A tulajdonosa nem más, mint Roman Abramovics, a Chelsea csapat tulajdonosa, aki több, mint 1,2 milliárd fontért (362 milliárd forint) vásárolta.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem