31 °C Budapest

Megrázó videók: véresre verik az áruházi fosztogatókat

2010. március 1. 16:58

Súlyos földrengés rázta meg a napokban Chilét: a Richter-skála szerint 8,8-es erősségű földrengés halottainak száma hétfőre 711 lett, de az áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog. A katasztrófa okozta anyagi kár elérheti a 30 milliárd dollárt, a lakosság az elmúlt napokban több boltot teljesen kifosztott.

Concepción és Maule tartományban katonai rendfenntartást rendelt el a chilei elnök a szombati földrengés után a tömeges rablások és fosztogatások miatt.

A két tartományba tízezer katona vonult be hétfőn, miután Michelle Bachelet elnök elrendelte, hogy a két tartományban a hadsereg vegye kezébe a rend fenntartását és vessen véget a földrengés után elszaporodott fosztogatásoknak.

Concepciónban a tűzoltóknak fel kellett függeszteniük egy 14 emeletes ház roncsai alatt rekedt mintegy 60 ember kimentését, mert az út túloldalán a rendőrség könnygázt vetett be a tolvajok tömegének feloszlatására, ami őket is fojtogatta. Chile több városából érkeztek hírek kirabolt és felgyújtott áruházakról, valamint feltört banki automatákról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amint az a hírtelevíziók felvételein is látszik, a fosztogatók nem ismernek határokat. A felvételek tanúsága szerint gyakran csak brutális hatósági fellépéssel tudják megfékezni a boltok teljes kifosztását.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?