12 °C Budapest

Vesztegetés és pénzmosás: gyanúban a Borsodchem korábbi vezetői

Pénzcentrum
2009. december 23. 14:02

Több tízmillió forintos hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség egy Borsod megyében lévő multinacionális cég két korábbi vezetője és társai ellen. Mindkét férfit őrizetbe vette a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Borsod megyében lévő egyik vegyipari óriás két korábbi logisztikai vezetője 2007 és 2009 év közötti időszakban a gazdasági társaság által foglalkoztatott fuvarozóknak úgy adtak munkát, hogy azért a fuvarozó társaságok vezetőitől fiktív számlák kiállítása mellett készpénz ellenszolgáltatást kértek.

Így a munkáltatójukat több tíz millió forinttal károsították meg. A hűtlen kezelésből és vesztegetésből nyert pénz egy részét - a rendelkezésre álló adatok alapján - külföldi bankszámlára utalták át.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának bűnügyi szolgálata a Központi Bűnüldözési Parancsnoksággal együttműködve összehangolt akció keretében hétfőn hajnalban 10 helyszínen, 75 vámos részvételével végzett házkutatásokat Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében. Ezek eredményeként 3 férfit hallgatott ki gyanúsítottként a Vám- és Pénzügyőrség; két férfit őrizetbe is vettek.

Hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A házkutatások során az egyik őrizetbe vett férfi tulajdonában lévő házi széfből több mint 60 millió forint külföldi fizetőeszköz került elő, amelyről feltételezhető, hogy a fenti bűncselekményekből származik. A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala kezdeményezte a két őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Független Hírügynökség információi szerint a BorsodChem Zrt. munkatársairól van szó.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07