18 °C Budapest

Vesztegetés és pénzmosás: gyanúban a Borsodchem korábbi vezetői

Pénzcentrum
2009. december 23. 14:02

Több tízmillió forintos hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség egy Borsod megyében lévő multinacionális cég két korábbi vezetője és társai ellen. Mindkét férfit őrizetbe vette a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Borsod megyében lévő egyik vegyipari óriás két korábbi logisztikai vezetője 2007 és 2009 év közötti időszakban a gazdasági társaság által foglalkoztatott fuvarozóknak úgy adtak munkát, hogy azért a fuvarozó társaságok vezetőitől fiktív számlák kiállítása mellett készpénz ellenszolgáltatást kértek.

Így a munkáltatójukat több tíz millió forinttal károsították meg. A hűtlen kezelésből és vesztegetésből nyert pénz egy részét - a rendelkezésre álló adatok alapján - külföldi bankszámlára utalták át.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának bűnügyi szolgálata a Központi Bűnüldözési Parancsnoksággal együttműködve összehangolt akció keretében hétfőn hajnalban 10 helyszínen, 75 vámos részvételével végzett házkutatásokat Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében. Ezek eredményeként 3 férfit hallgatott ki gyanúsítottként a Vám- és Pénzügyőrség; két férfit őrizetbe is vettek.

Hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt. A házkutatások során az egyik őrizetbe vett férfi tulajdonában lévő házi széfből több mint 60 millió forint külföldi fizetőeszköz került elő, amelyről feltételezhető, hogy a fenti bűncselekményekből származik. A Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala kezdeményezte a két őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Független Hírügynökség információi szerint a BorsodChem Zrt. munkatársairól van szó.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm