18 °C Budapest

Riadalom! Elöntötte a víz az óbudai Auchant!

2009. december 17. 13:24

Ma 13 órakor a Pénzcentrum helyszínen tartózkodó munkatársának szeme láttára esett szét az élő pontyok tárolására használt akvárium az óbudai Auchan áruházban. Az üvegmedence hibás elemét kicserélték, a halak összeszedése és a víz összegyűjtése jelenleg is tart.

A kifolyt víz több tíz négyzetméteren terült szét a vevőtérben. A víz befolyt a hűtők alá, ahol elektromos vezetékek húzódnak, elosztók és hosszabbítók sorakoznak.

A vásárlókat nem szólították fel a részleg elhagyására, de a halak és a víz összegyűjtésével illetve felszedésével foglalkozó munkatársak figyelmeztették őket, hogy kerüljék ki az elárasztott zónát. Mégis többen voltak, akik vízben állva vártak sorukra a halaspultnál. Volt olyan dolgozó, aki viccelődve azt tanácsolta a vásárlóknak, próbálják meg úszva megözelíteni a pultot.

 

(Képünk illusztráció)


A rendet takarítógépekkel és felmosókkal próbálták helyreállítani, a kifolyt halak további sorsa egyelőre nem ismert. Az akvárium előtt sorban állók lába vizes lett, egyéb személyi sérülés nem történt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Harminc perccel az akvárium szétesése után még mindig folyt a kiömlött víz feltakarítása. A hűtőpult munkatársától kapott információ szerint lehet kapni élőpontyot, igaz, csak 3 kg-nál nagyobb példányokat.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm