5 °C Budapest

Nooormális?! Másfél millió egy fogpiszkálóért (képpel)

Pénzcentrum
2009. december 16. 13:02

Óriási összegért vásárolta meg egy magát megnevezni nem kívánó licitáló Charles Dickens egykori angol író fogpiszkálóját, ami közel sem hasonlít a manapság használatos puritán fapálcikákra.

Biztosan nem egy Dickens-hős vagyoni helyzetében levő ember vásárolta meg az angol író különleges fogpiszkálóját, mivel 9150 amerikai dolláros (több mint 1,7 millió forintos) leütési áron kelt el a napokban egy New Yorkban megtartott aukción - írja a Telegraph.

Dickens fogpiszkálója - Forrás: Telegraph


Árverési szakértők előzetesen három és ötezer dollár közé tették a nem mindennapi fogvájót, azonban nagy meglepetésre ennek az összegnek két-háromszorosa kerekedett ki a licitmenet során.

A világhírű egykori tulajdonosán túl a fogpiszkáló értékét növeli, hogy a hegye aranyból készül, míg a nyelét elefántcsontból faragták. A nyélbe egyébként az író monogramját is bevésték. Az árverési prospektusban azt is megjegyezték, hogy Dickens sógornőjének egy leveléből kiderül, a brit író az utolsó amerikai útján is ezzel a fogpiszkálóval ápolta fogai épségét.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?