27 °C Budapest

Nooormális?! Másfél millió egy fogpiszkálóért (képpel)

Pénzcentrum
2009. december 16. 13:02

Óriási összegért vásárolta meg egy magát megnevezni nem kívánó licitáló Charles Dickens egykori angol író fogpiszkálóját, ami közel sem hasonlít a manapság használatos puritán fapálcikákra.

Biztosan nem egy Dickens-hős vagyoni helyzetében levő ember vásárolta meg az angol író különleges fogpiszkálóját, mivel 9150 amerikai dolláros (több mint 1,7 millió forintos) leütési áron kelt el a napokban egy New Yorkban megtartott aukción - írja a Telegraph.

Dickens fogpiszkálója - Forrás: Telegraph


Árverési szakértők előzetesen három és ötezer dollár közé tették a nem mindennapi fogvájót, azonban nagy meglepetésre ennek az összegnek két-háromszorosa kerekedett ki a licitmenet során.

A világhírű egykori tulajdonosán túl a fogpiszkáló értékét növeli, hogy a hegye aranyból készül, míg a nyelét elefántcsontból faragták. A nyélbe egyébként az író monogramját is bevésték. Az árverési prospektusban azt is megjegyezték, hogy Dickens sógornőjének egy leveléből kiderül, a brit író az utolsó amerikai útján is ezzel a fogpiszkálóval ápolta fogai épségét.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm