0 °C Budapest

Jönnek az egyenízű cigaretták: az EU betiltaná az aromatizálást

Pénzcentrum
2009. december 8. 09:17

Brüsszel tervei között szerepel, hogy 2012-től minimálisra szorítja a dohánygyártás során használt aroma- és adalékanyagokat, ami azt jelentené, hogy azonos ízű, mindössze nikotin- és kátránytartalmában eltérő cigaretták kerülnének a polcokra - írja a Népszabadság.

a cigaretták adalékainak korlátozására a tervek szerint 2012-től kerülne sor, amely gyakorlatilag csak a Virginia típusú dohány használatát engedélyezné. Ez azt jelenti, hogy cigarettának csak egyféle - szakértők szerint száraz - íze lehetne.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy csak az unió területén történő gyártást szeretnék-e regulázni, vagy a kevert cigaretták importját is tiltanák.

Nehezítené az átállást az is, - véli Bényei Illésl, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének elnöke - hogy a Virginia jobb talajt és gépi szárítást igényel, a termelőknek azonban nincs arra pénzük, hogy szárítókat építsenek.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem