23 °C Budapest

Jönnek az egyenízű cigaretták: az EU betiltaná az aromatizálást

Pénzcentrum
2009. december 8. 09:17

Brüsszel tervei között szerepel, hogy 2012-től minimálisra szorítja a dohánygyártás során használt aroma- és adalékanyagokat, ami azt jelentené, hogy azonos ízű, mindössze nikotin- és kátránytartalmában eltérő cigaretták kerülnének a polcokra - írja a Népszabadság.

a cigaretták adalékainak korlátozására a tervek szerint 2012-től kerülne sor, amely gyakorlatilag csak a Virginia típusú dohány használatát engedélyezné. Ez azt jelenti, hogy cigarettának csak egyféle - szakértők szerint száraz - íze lehetne.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy csak az unió területén történő gyártást szeretnék-e regulázni, vagy a kevert cigaretták importját is tiltanák.

Nehezítené az átállást az is, - véli Bényei Illésl, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének elnöke - hogy a Virginia jobb talajt és gépi szárítást igényel, a termelőknek azonban nincs arra pénzük, hogy szárítókat építsenek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?