4 °C Budapest

Válság idején kelendőbb az utasbiztosítás

2009. augusztus 17. 08:17

Bár a gazdasági válság hatására kevesebben utaznak külföldre, a Netrisk.hu biztosítási portálon több mint 40 %-kal több utasbiztosítást kötöttek az idei nyáron, június elseje és július 31. között, mint egy évvel korábban. A növekedés azt is jelzi, hogy a külföldre indulók vélhetően nagyobb arányban biztosítják magukat a nyaralás idejére.

A Netrisk.hu statisztikája alapján a külföldi utazások időtartama gyakorlatilag változatlan, átlagos 10 nap. Drasztikusan nőtt ugyanakkor a nagyobb biztosítási fedezetet, kiemelt szolgáltatást nyújtó termékek népszerűsége: míg az exkluzív kategóriába sorolt biztosítások tavaly az értékesített kötvények mindössze 26 %-át adták, az idén június-júliusban ez az arány 40 %-ra ugrott. Az utazók mintegy 29 %-os arányban választották az átlagos fedezetet kínáló termékeket, miközben a minimális, illetve alapszíntű szolgáltatási szintnek megfelelő kötvények aránya a múlt évi 43 %-ról 30 %-ra esett vissza.

A Netrisk az idén tovább bővítette utasbiztosítási kínálatát. Jelenleg 12 biztosítótársaság 64 féle termékét köthetik meg a külföldre indulók a Netrisk.hu biztosítási portálon, az interneten keresztül. A nyaralásukat tervezők arra az esetre is biztosíthatják magukat, ha utazásuk meghiúsulna. Az útlemondás biztosítások népszerűsége - melyek meghatározott esetekben megtérítik a befizetett út árát - folyamatosan nő.

Az ügyfelek utasbiztosításra a nyaralás idején jelenleg átlagosan napi 887 forintot költenek a Netrisken kötött szerződések alapján. A legtöbben ma már bankkártyával egyenlítik ki a biztosítás díját. A bankkártyás fizetések aránya a múlt évi 72 %-ról 77 %-ra emelkedett. Az utasbiztosítások 20 %-áért inkább átutalással fizetnek, miközben a postai utánvét aránya ma már elenyésző: a tavaly júliusi 5,6 %-kal szemben ez év júliusában már csupán az ügyfelek 2 %-a választotta ezt a fizetési módot a Netrisken.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. december 6. 08:01
2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivat...
Holdblog  |  2022. december 6. 06:13
Ki tudja, hány dominó dől még el, amíg a kriptovaluták világában konszolidálódnak a viszonyok. Jó hí...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?