Lebuktak a franciák: több száz millió eurót fizethetnek vissza

2009. augusztus 3. 13:02

Több száz millió eurónyi támogatást kell visszafizetniük a francia gazdáknak, miután az EU megállapította, hogy a piaci versenyt korlátozza a támogatások mértéke.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a francia zöldség- és gyümölcstermesztők több mint 330 millió euró támogatást kaptak a francia államtól 1992 és 2002 között, méghozzá illegálisan.

A francia agrárminiszter, Bruno Le Maire hétfőn a Le Parisien lapnak úgy nyilatkozott, valóban vissza kell fizetniük a gazdáknak a kiutalt pénzeket, azonban előtte minden egyes esetben meg fogják vizsgálni, hogy nem sodorja-e csődközeli állapotba a farmereket a lépés.

Franciaország kapja egyébként a legtöbb agrártámogatást az EU-n belül, az ezen felül nyújtott állami támogatások protekcionista lépésnek számítanak, és a versenyt korlátozzák - írja az EUbusiness.

Persze a zöldség-gyümölcs termesztőket tömörítő szakszervezet vezetője másként látja a helyzetet: a francia lapnak Francoise Lafitte azt nyilatkozta, a termelők meg fogják tagadni a támogatások visszafizetését, ami nélkül a válság alatt teljesen ellehetetlenültek volna a spanyol és portugál importtal szemben, és ha az állam nem áll ki mellettük, komoly sztrájkhullámra számíthatnak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm