15 °C Budapest

Új városok Magyarországon: ismerkedjünk a nevekkel

2009. július 3. 11:02

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény rendelkezésének megfelelően Varga Zoltán önkormányzati miniszter előterjesztésére Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke döntött a várossá nyilvánítási kezdeményezésekről.

A nagyközségi önkormányzatok képviselő-testületei kezdeményezhették várossá nyilvánításukat. A Köztársasági Elnök 2009. július elsejei hatályú döntése alapján az alábbi települések kaptak városi rangot.

Önkormányzati Minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya elmondta, hogy a települések szerdától viselhetik a városi címet.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm